Τζανακόπουλος: Αλλαγές στη φορολογία από το 2019

Τζανακόπουλος: Αλλαγές στη φορολογία από το 2019

«Από το 2019 θα υπάρξουν αλλαγές στη φορολογία οι οποίες, ναι μεν θα επιβαρύνουν κάποιες κοινωνικές ομάδες αλλά θα ευνοήσουν κάποιες άλλες αντίστοιχα», ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι Αθήνα και θεσμοί βρίσκονται πολύ κοντά σε μία τεχνική συμφωνία για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας έως και το 2018. Όπως υπογράμμισε, έχουν σημειωθεί συγκλίσεις σε ό,τι αφορά «την ουσία των μέτρων και των αντισταθμιστικών μέτρων», ωστόσο τόνισε τις αντιθέσεις της κυβέρνησης και του ΔΝΤ για τα εργασιακά.

«Αυτή τη στιγμή συζητάμε με τους εταίρους για μία συνολική συμφωνία, όχι μία ‘σπασμένη’ συμφωνία μέχρι το 2018, μία άλλη για το 2019 και άλλη για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και τα πρωτογενή πλεονάσματα», επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι μία συμφωνία «που θα πάει τη χώρα και την οικονομία και μετά το 2019».

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι δύο πλευρές έκαναν υποχωρήσεις, η κυβέρνηση στους δημοσιονομικούς στόχους και το ΔΝΤ στο θέμα των αντισταθμιστικών.

«Αν επιτευχθεί ο στόχος του 3,5% στο πρωτογενές πλεόνασμα, δεν θα υπάρχει ανάγκη επιπρόσθετων μέτρων, προαναγγέλλοντας αλλαγή στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, μετά το 2018» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τέλος, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αντί να κάνει μία εποικοδομητική κριτική για την αξιολόγηση επέλεξε μία κριτική κινδυνολογίας και καταστροφολογίας».

Πηγή: cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.