Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης να γεφυρωθούν οι διαφορές μέχρι το Eurogroup

Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης να γεφυρωθούν οι διαφορές μέχρι το Eurogroup

Στην πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ανέφερε, ότι πρόοδος σημειώθηκε και στη συζήτηση των μέτρων-αντίμετρων τα οποία αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «διαφορές υπάρχουν ακόμα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ αναφορικά με τα εργασιακά και συγκεκριμένα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις».

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Μαρτίου οι συζητήσεις για το SLA και να έχουν γεφυρωθεί οι όποιες διαφορές απομένουν σε σχέση με την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος για την περίοδο μετά το 2019».

Ξεκαθάρισε ότι «Η βασική αρχή της συμφωνίας είναι πως όποια μέτρα συμφωνηθούν για την περίοδο μετά το 2019 θα έχουν μηδενικό αντίκτυπο υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018», συμπληρώνοντας ότι Είμαστε κοντά σε μία συνολική λύση που δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την έξοδο από την επιτροπεία».

Ασκώντας κριτική στη ΝΔ, είπε ότι «είναι εξάλλου ακριβώς για το λόγο αυτό που η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ η οποία ζητούσε το άρον-άρον κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να έχει επιτευχθεί συνολική λύση, αποδεικνύεται κοντόφθαλμη αλλά και ανεύθυνη».

«Σε διάψευση των προσδοκιών του κ. Μητσοτάκη, βαδίζουμε προς μία συμφωνία με τους θεσμούς σαφώς καλύτερη από αυτή που μας καλούσε να υπογράψουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και διερωτήθηκε δε εάν «ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης ή αν θα ξανακάνει το λάθος του Δεκεμβρίου όταν δεν ψήφισε το μέτρο για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατομμύρια ευρώ».

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.