Τυφώνας Nepartak: 6 νεκροί στην Κίνα – Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Τυφώνας Nepartak: 6 νεκροί στην Κίνα – Δεκάδες χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ο μέγας τυφώνας Nepartark, όπως τον χαρακτήρισαν πολλοί μετεωρολόγοι χτύπησε την Κίνα την Κυριακή, υποβαθμισμένος πλέον σε τροπική καταιγίδα. Σκότωσε 6 ανθρώπους, με τουλάχιστον 8 ακόμα να αγνοούνται, σύμφωνα με αναφορές. Την Παρασκευή ο τυφώνας είχε προκαλέσει τον θάνατο 3 ανθρώπων στην Ταϊβάν, σκοτώνοντας 3 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 300, σύμφωνα με την κέντρο επειγουσών επιχειρήσεων του νησιού, ενώ πάνω από 15.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Την Κυριακή ο τυφώνας χτύπησε και την Κίνα, και εντονότερα την επαρχία Φουτζιάν, υποβαθμισμένος βέβαια σε τροπική καταιγίδα. Παρόλα αυτά προκάλεσε χαμό, με τις εικόνες να δείχνουν αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, διαλυμένα κτήρια και ολόκληρες μικρές πόλεις να έχουν βυθιστεί στην λάσπη.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής περισσότεροι από 200.000 κάτοικοι σε δέκα πόλεις της ηπειρωτικής χώρας είχαν προσωρινά μετακινηθεί προς άλλες περιοχές και 1.900 σπίτια καταστράφηκαν, αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua».

Το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκε για εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην νοτιοανατολική επαρχία της Φουτζιάν, ενώ πέντε αεροδρόμια έκλεισαν, σύμφωνα με αναφορές τις εφημερίδας «Global Times» την Δευτέρα.

Το οικονομικό κόστος έχει εκτιμηθεί στα 860 εκατομμύρια yuan (116 εκατομμύρια ευρώ).

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.