Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Τυφλά μοντέλα για πρώτη φορά στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Λίγες ώρες πριν το τέλος της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, το Pavillon Vendôme φιλοξένησε σήμερα μια διαφορετική επίδειξη μόδας που στόχο είχε να φέρει στο προσκήνιο την διαφορετικότητα και την ανάγκη ένταξης ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία αλλά και στο χώρο της μόδας.

Το “The Blind Fashion show” είναι μια πρόταση που ήρθε ήρθε στο Παρίσι, αφού θριάμβευσε στη Νέα Υόρκη, όπου κατάφερε να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για το τι απομένει να γίνει για την ένταξη των τυφλών και με προβλήματα όρασης ανθρώπων σ’ αυτόν τον περίπλοκο και ανταγωνιστικό χώρο.

Πίσω από το πρότζεκτ είναι η Myriam Chalek, η CEO του οργανισμού Creative Business House, στη Νέα Υόρκη η οποία πριν από ένα χρόνο είχε επίσης διοργανώσει επίδειξη για ανθρώπους που πάσχουν από νανισμό.   Τα μοντέλα δεν ήταν επαγγελματίες οι οποίοι ακολουθούσαν τα στερεότυπα της ομορφιάς και το κάθε ρούχο είχε σχεδιαστεί αποκλειστικά για την επίδειξη αυτή.

Η Cecilia, μια 19χρονη που περπάτησε στην πασαρέλα δήλωσε πολύ ευτυχισμένη που συμμετείχε στο σόου και πως η επίδειξη αυτή ήταν πολύ σημαντική για το μήνυμα που έστειλε. «Νομίζω ότι αυτή η επίδειξη είναι πολύ σημαντική, διότι στέλνει για πρώτη φορά ένα μήνυμα: οι τυφλοί άνθρωποι μπορούν να κάνουν ό, τι ο καθένας, απλά το κάνουν διαφορετικά», είπε.

Η μόνη προσαρμογή που έγινε στην πασαρέλα ήταν ένα νήμα που τοποθετείται στη μέση του catwalk το οποίο βοηθούσε τα μοντέλα στην καθοδήγησή τους.

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.