Γ. Τσιρώνης: Θα δοθεί μάχη να μην χαθούν έργα στην Καστοριά

Γ. Τσιρώνης: Θα δοθεί μάχη να μην χαθούν έργα στην Καστοριά

Tο Σχέδιο Διαχείρισης της λίμνης, αλλά και η κατασκευή του υδροηλεκτρικού εργοστασίου του φράγματος Νεστορίου ήταν τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη που έλαβε χώρα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, και του υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, που επισκέφθηκαν την περιοχή μας, στο πλαίσιο περιοδείας τους στη Δυτική Μακεδονία. Παρόντες στην εκδήλωση οι δήμαρχοι Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου.

«Το Διαχειριστικό Σχέδιο της λίμνης είναι ζωτικής σημασίας, όπως και η προστασία του Αλιάκμονα», σημείωσε ο κ. Τσιρώνης και πρόσθεσε: «Οι χρηματοδοτήσεις, βέβαια, είναι ένα μεγάλο ζήτημα, όμως οι προτάσεις αυτές είναι επιλέξιμες στο νέο ΕΣΠΑ, το οποίο τώρα ανοίγει. Ελπίζω ότι θα έχουμε γρήγορη ωρίμανση των έργων, αφού είδαμε ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στο προηγούμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με αποτέλεσμα έργα να χαθούν. Θα δώσουμε σκληρή μάχη για τα έργα που πρέπει να ενταχθούν».

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να προστατεύσουμε το πλούσιο φυσικό μας περιβάλλον. Η σημερινή επίσκεψη του κ. Τσιρώνη ήταν πολύ σημαντική, γιατί τέθηκαν όλα τα ζητήματα που έχουμε ως νομός», τόνισε η κ. τελιγιορίδου. «Θα υπάρξει, πιστεύω, από την πλευρά του κάθε δυνατή προσπάθεια να ενταχθούν τα έργα αυτά και να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές σκόπελοι», πρόσθεσε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.