Αλέξης Τσίπρας: Το κόμμα οφείλει να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος

Αλέξης Τσίπρας: Το κόμμα οφείλει να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος

Έθεσε τις βασικές αξίες του κόμματος εν όψει του συνεδρίου που πρότεινε να γίνει στα τέλη του Φεβρουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στόχος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και στο τέλος της τετραετίας να έχουμε δημιουργήσει τις απαραίτητες εκείνες προϋποθέσεις για μια νέα Ελλάδα» σημείωσε.
«Τα λαϊκά στρώματα, με την ανοιχτόκαρδη εμπιστοσύνη που μας περιέβαλαν και τα πλειοψηφικά ποσοστά στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά και όλης της Ελλάδας, αποτελούν για μας ταυτόχρονα δέσμευση αλλά και πυξίδα για τις πολιτικές μας προτεραιότητες.  Να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες τους.  Να μην προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους.  Και αυτή είναι η υποχρέωση και η ευθύνη της κυβέρνησης και του κόμματος» ανέφερε.
Υπογράμμισε ότι το κόμμα οφείλει να ξεπεράσει τις παθογένειες του παρελθόντος, να λειτουργεί ως πραγματικό κύτταρο της κοινωνίας.
«Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό στο περιβάλλον του και τα κοινωνικά κινήματα γύρω του. Ένα κόμμα ανοιχτό στις νέες και τους νέους.
«Από αύριο κιόλας ανασυγκροτούμε τις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουμε τις οργανώσεις, ξεκινάμε καμπάνια εγγραφής νέων μελών και πορευόμαστε προς ένα Συνέδριο ανοιχτό στην κοινωνία».

Έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη ο Έλληνας Πρωθυπουργός
Ο πορτογαλικός λαός πήρε τη σκυτάλη της ελπίδας και της αλλαγής από τον ελληνικό. Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, έδωσε κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις. Το Μπλόκο της Αριστεράς διπλασίασε την εκλογική του βάση και εκτοξεύτηκε από το 5,2% το 2011 στο 10,2%.
Μαζί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, αλλά και το Κομμουνιστικό Κόμμα, έχουν απόλυτη πλειοψηφία στο πορτογαλικό Κοινοβούλιο.
«Η Ευρώπη πήρε το μήνυμα. Σειρά έχει το Δεκέμβρη η Ισπανία, με τους Podemos. Και τους πρώτους μήνες του 2016 η Ιρλανδία, με το Sinn Fein» είπε ακόμα.
Δήλωσε αισιόδοξος ότι την επόμενη χρονιά, «η κυβέρνησή μας δεν θα είναι η μόνη κυβέρνηση της Αριστεράς στο νότο της Ευρώπης. Ότι θα λειτουργούμε σε πιο ευνοϊκές συνθήκες».
«Γιατί στην ευρωπαϊκή συμμαχία ενάντια στη λιτότητα συναντιούνται πλέον ευρύτερες προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις» ανέφερε.
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι «α τηρήσουμε στο ακέραιο τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.