Στη Βουλή για την «ώρα του Πρωθυπουργού» το πρωί ο Αλ. Τσίπρας

Στη Βουλή, για την «ώρα του Πρωθυπουργού» θα βρεθεί αύριο Παρασκευή στις 10.00 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου, σχετικά με την προσφυγική/μεταναστευτική πολιτική της χώρας.
Στην επίκαιρη ερώτηση, ο κ. Κουμουτσάκος καταλογίζει τον Πρωθυπουργό ότι αποκρύπτει «σοβαρές πτυχές των όσων συμφωνήθηκαν» με εταίρους για την αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης.
Παράλληλα, κάνει λόγο για κατάσταση που προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και ανησυχία σε όλους τους Έλληνες και κυρίως στους κατοίκους παραμεθόριων περιοχών στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
«Υπογραμμίζεται ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός δεν είπε σε τι ακριβώς συμφώνησε και ποιες μπορεί να είναι οι  συνέπειες για τη χώρα, τα Εθνικά της συμφέροντα και τους πολίτες», συνεχίζει ο κ. Κουμουτσάκος και ρωτά τον Πρωθυπουργό.

  1. Ποια η σύνδεση δημοσιονομικής και προσφυγικής –μεταναστευτικής πολιτικής;
  2. Με βάση τη συμφωνία, μπορούν τα κράτη να κλείσουν τα σύνορά τους και οι πρόσφυγές και μετανάστες να εγκλωβιστούν στη χώρα μας;
  3. Που θα εγκατασταθούν οι πέραν των  50.000 πρόσφυγες και μετανάστες;
  4. Τι ειδικότερα σχεδιάζετε όταν μιλάτε για επιδότηση ενοικίου σε 20.000 πρόσφυγες και την ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό;
  5. Πως γίνεται στην αρχή να μιλάτε για προσωρινή φιλοξενία και στη συνέχεια για ένταξη στον κοινωνικό ιστό;
  6. Τι ακριβώς εννοείτε μιλώντας για επιχειρησιακό συντονισμό ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής;
  7. Τι ακριβώς ζητήσατε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας όσον αφορά  τη στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, στη διαχείριση προσφυγικού-μεταναστευτικού;

«Θετική συμβολή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό αναμένει η κυβέρνηση

Τη «θετική συμβολή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το προσφυγικό, αντί για την «ανέξοδη κριτική και τις αμφιλεγόμενες λαϊκιστικές κορώνες που ακούγονται μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας», αναμένει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δραματικές εικόνες από την Λέσβο είναι ενδεικτικές του δράματος που συγκλονίζει την περιοχή μας με την πρωτοφανή προσφυγική κρίση.
Παράλληλα το πρωθυπουργικό γραφείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την φιλοξενία των προσφύγων, καθώς και για την οργάνωση της φιλοξενίας, της ταυτοποίησης και της μετεγκατάστασης τους.
«Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας για να αναδειχτεί το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης, εκεί που άλλοι υψώνουν τις σημαίες της ξενοφοβίας και του ακροδεξιού λαϊκισμού», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.