Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας τη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για το προσφυγικό  τονίζοντας ότι «η Ευρώπη κατάλαβε έστω και αργά ότι το μεγάλο πρόβλημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό για το οποίο πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση»

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, επεσήμανε ότι « η Ευρώπη συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί με τη λογική κάθε κράτος μέλος να βλέπει τα δικά του σύνορα αλλά και ότι πρέπει να μπει στο επίκεντρο ο άνθρωπος και μετά η οικονομία.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, μέχρι τέλος Νοεμβρίου πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης και επιστροφής των προσφύγων για να μην μετατραπούν οι χώρες της ΕΕ σε αποθήκες ψυχών .

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε πώς είναι πολύ σημαντικό υπάρξει συνεννόηση με τις χώρες διέλευσης και κυρίως με την Τουρκία έτσι ώστε  «να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες για να μη θρηνούμε θύματα στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο θάλασσα. «Να σταματήσει αυτή η εικόνα μιας Μεσογείου και ενός Αιγαίου, υγρού τάφου για πρόσφυγες που ψάχνουν να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά

Leave a Reply

Your email address will not be published.