Τσίπρας στο υπουργικό: Όλα τα πλεονάσματα σε κοινωνικές παροχές

Τσίπρας στο υπουργικό: Όλα τα πλεονάσματα σε κοινωνικές παροχές

Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφορικά με την τεχνική συμφωνία, έκανε λόγο για μια νίκη και μία ισοπαλία. «Τα πλεονάσματα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, «είναι εκείνα που άνοιξαν τον δρόμο για την συμφωνία και τα οποία τα αποδέχτηκαν όλοι, ΔΝΤ και ευρωπαίοι».

Παράλληλα, τόνισε ότι «παρά τις δυσκολίες και τις καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, η τεχνική συμφωνία είναι εν τέλει ισορροπημένη και βιώσιμη» και συνέχισε λέγοντας πως «Οι δανειστές δεν είναι φίλοι μας. Ούτε έγιναν τον Ιούλιο του ’15, ούτε το Μάη του ’16, ούτε τώρα. Και αυτό δεν είναι ηθικό σχόλιο. Είναι η πραγματικότητα. Οι δανειστές αφενός επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τα χρήματα που δάνεισαν στην Ελλάδα και αφετέρου έχουν συγκεκριμένο μοντέλο και στρατηγική για τον τρόπο οργάνωσης της οικονομίας αλλά και της κοινωνίας».

Ο πρωθυπουργός έκανε γνωστό, ότι θα κατατεθεί ξεχωριστό άρθρο στη Βουλή για τα αντίμετρα και υπογράμμισε ότι «χωρίς λύση για το χρέος δεν υφίστανται μέτρα».

Αναφορικά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είπε «Περιμένουμε φυσικά να δούμε και την τελική στάση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος σήμερα δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει, γιατί ισχυρίζεται πως αυτά τα θετικά μέτρα είναι απλά ψίχουλα. Με αυτή του στάση έχει βρεθεί όμως μπροστά σε ένα αδιέξοδο που δημιούργησε ο ίδιος».

«Από 1η Σεπτεμβρίου του 2018 θα ανοίξει πλέον η συζήτηση για την επιμήκυνση-ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «στο μυαλό μας είναι αυτοί που πλήττονται από αυτά μέτρα» και σύμφωνα με τις πληροφορίες είπε χαρακτηριστικά ότι «αυτά τα πλεονάσματα θα πρέπει να πάνε όλα σε κοινωνικές παροχές, ειδικά στους συνταξιούχους και σχολεία».

Την Παρασκευή αναμένεται και νέα τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου και αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να αναφερθεί στον δημοσιονομικό δρόμο που ανοίγεται μετά και την τεχνική συμφωνία αλλά και στα υπουργεία τα οποία πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν επιδείξει σημαντικό έργο, όπως το υπουργείο Παιδείας, Υγείας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Πηγή: ert.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.