Ακόμη μία συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ μετά το τετραήμερο μπαράζ επαφών και πριν το νέο Εurogroup

Αναζήτηση διεξόδου και πάλι σε πολιτικό επίπεδο αναζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής είχε το πρωί της Παρασκευής νέα κατ’ ιδίαν συνάντηση με την γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση κλείστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, και πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της μόνιμης γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η πορεία των διαπραγματεύσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους δύο ηγέτες για την ελληνική πρόταση και τους τόνισε ότι η ελληνική πλευρά δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα. Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και μετά το πέρας της Συνόδου.

Το νέο ραντεβού των τριών ήρθε λίγες μόλις ώρες μετά τη συζήτηση επί του ελληνικού ζητήματος στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας εργασιών της Συνόδου- αν και εκτός ατζέντας- χωρίς όμως για μία ακόμη φορά να ληφθεί κάποια απόφαση και με τους ευρωπαίους ηγέτες να παραπέμπουν και πάλι το θέμα στο νέο, έκτακτο Eurogroup του Σαββάτου, στις 6 το απόγευμα.

Ωστόσο τα μηνύματα που έστειλαν οι εταίροι ήταν δυνατά, με βασικότερο αυτό της κ.Μέρκελ η οποία ζητά συμφωνία μέχρι το βράδυ της Κυριακής και σε κάθε περίπτωση πριν ανοίξουν οι αγορές της Δευτέρα ενώ οι διάλογοι του πρωθυπουργού, κινήθηκαν σε αρκετές περιπτώσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

 

huffingtonpost.g

Leave a Reply

Your email address will not be published.