Τσίπρας: Εμείς αριστερό εμφύλιο δεν πρόκειται να ανοίξουμε

Κάλεσμα για συστράτευση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στις εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, στέλνοντας μηνύματα τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιτέθηκε κατά ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και «Ποτάμι».

«Παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να περάσουμε τον δύσκολο κάβο, για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες αξίες, τους εργαζόμενους τους ανέργους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας , ανοίγοντας τις εργασίες.

Είπε ότι «συζητάμε, συνεδριάζουμε, αποφασίζουμε, δρούμε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο», ότι «όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να δίνουμε μάχες με πείσμα και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουμε το δίκιο του ελληνικού λαού». «Παλέψαμε», τόνισε, «με θεριά, μέσα κι έξω από τη χώρα, ούτε μια στιγμή όμως δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα, να ξεπεράσουμε τα όρια, να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Απάντησε σε όσους λένε ότι αυτός ο αγώνας πήγε χαμένος: «ας φανταστούμε πού θα ήταν η χώρα, η συμφωνία και η αριστερά χωρίς αυτόν τον αγώνα. Τι συμφωνία θα έφερνε αλήθεια ο Σαμαράς αν έμενε πρωθυπουργός;».

«Στο τέλος πήραμε μια δύσκολη επιλογή να μην αποδεχτούμε τη μαζική αυτοκτονία που μας ετοίμαζαν οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη», είπε και τόνισε ότι «έχουμε απόλυτα ήσυχη τη συνείδηση μας, είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας αλλά και για κάθε σπιθαμή που κερδίσαμε στο έδαφος της διαπραγμάτευσης, και σήμερα είμαστε πάλι εδώ με τις αμυχές του πολεμιστή που δεν παραδόθηκε και την αποφασιστικότητα και την εμπειρία για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι στην εκλογική μάχη θα κριθεί το δικαίωμα του λαού να συνεχίσει να αγωνίζεται και να ελπίζει.

Με το βλέμμα στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος». Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».

Το «όχι» του δημοψηφίσματος

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης και στη σημασία του «όχι» του δημοψηφίσματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι εμείς, στηρίξαμε το Όχι και παλέψαμε γι’ αυτό, όταν όλες οι δυνάμεις της αντιδραστικής παλινόρθωσης βυσσοδομούσαν και τρομοκρατούσαν, χέρι με χέρι με τους πιο σκληρούς από τους δανειστές», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Αυτό το Όχι δεν θα το χαρίζουμε σε κανέναν. Ανήκει στον ελληνικό λαό και στην κυβέρνηση που του έδωσε την ευκαιρία να το εκφράσει. Και το στήριξε ως το τέλος. Και επιτρέψτε μου να πω, ότι αυτό το Όχι δεν τελείωσε με το τέλος της διαπραγμάτευσης»

Αιχμές κατά Λαφαζάνη

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», σημείωσε, για να επισήμανει: «Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει». «Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Εμείς αριστερό εμφύλιο δεν πρόκειται να ανοίξουμε διότι ο πραγματικός αντίπαλος είναι το παλιό σύστημα εξουσίας», ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε «ότι ζητάμε ισχυρή εντολή να ολοκληρώσουμε αυτό που ξεκινήσαμε».

«Δώσαμε μάχες μέσα σε συνθήκες αντίξοες, παλέψαμε με θεριά μέσα και έξω από τη χώρα, ούτε μια στιγμή δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα», τόνισε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «είμαστε μπροστά σε μια αποφασιστική για το αύριο εκλογική μάχη».

Έκανε λόγο επίσης για εκδικητική μανία του παλιού καθεστώτος και διαπλοκή της διαφθοράς που έφερε τη χώρα σε αυτήν κατάσταση και ανέφερε ότι «η μάχη συνεχίζεται είναι μπροστά και είναι αυτή που πρέπει να καθορίζει απόψεις στάσεις, συμπεριφορές και πρωτοβουλίες».

Το σενάριο της Αριστερής Παρένθεσης

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης για ακόμη μια φορά στο σενάριο της Αριστερής παρένθεσης και έκανε λόγο για σχέδιο κλεισίματος των τραπεζών από τον Φλεβάρη.

«Η Ελλάδα της απάτης και της διαπλοκής δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να επιστρέψει» τόνισε και αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε επίσης ότι έγιναν και λάθη και σημείωσε ότι έδωσε σκληρή μάχη με τον Τσακαλώτο επί 17 ώρες «για να σώσουμε τη δημόσια περιουσία».

«Έχουμε μπροστά μας ένα τεράστιο έργο, μάχες ανοιχτές και δεν πρέπει να το εγκαταλείψουμε. Σας καλώ να συστρατευτείτε όλοι σε αυτή τη μάχη», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο με αποσπάσματα της ομιλίας του κ. Τσίπρα:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.