Τσαβούσογλου: Να φύγει ο Άσαντ, τώρα!

Τσαβούσογλου: Να φύγει ο Άσαντ, τώρα!

Την άμεση απομάκρυνση του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ από την εξουσία ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ώρες μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να… πατήσει το κουμπί και να βομβαρδίσει αεροπορική βάση στο συριακό έδαφος.

Κατά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών πρέπει να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση, εκφράζοντας την υποστήριξη της Αγκυρας προς την αμερικανική επιχείρηση κατά της συριακής αεροπορικής βάσης.

«Είναι αναγκαία η απομάκρυνση του καθεστώτος αυτού το συντομότερο δυνατόν από την ηγεσία της Συρίας», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στους δημοσιογράφους στην πόλη Αλάνια της νότιας Τουρκίας. «Εάν δεν θέλει να αποχωρήσει, εάν δεν υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση, και αν συνεχίσει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την απομάκρυνσή του», συνέχισε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Οι ζώνες ασφαλείας για τους αμάχους στη Συρία είναι τώρα σημαντικότερες από ποτέ, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσθέτοντας ότι ο συνασπισμός ενημερώθηκε εκ των προτέρων για την αμερικανική επιχείρηση και ότι ο ίδιος συνομίλησε με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Γερμανίας, αν και δεν είπε πότε, ενώ έκανε επίσης λόγο και για επαφές με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.