Τρύφων Αλεξιάδης: Σε 5 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99.5, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, επισημαίνοντας παράλληλα πως ο εισπρακτικός στόχος των 2,65 δισ. ευρώ παραμένει.

Επιπλέον σημείωσε πως ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των φορολογικών δηλώσεων. “Οι υπολογισμοί μας είναι να βγει μέσα στον Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη ώστε να έχουμε πέντε δόσεις στον ΕΝΦΙΑ” δήλωσε χαρακτηριστικά. Σχετικά δε με τις φορολογικές δηλώσεις, είπε πως έχουν υποβληθεί πάνω από το 80% και ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει παράταση, θυμίζοντας ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στις 26 Αυγούστου.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο η κυβέρνηση να συνδέσει το αφορολόγητο με τη χρήση του πλαστικού χρήματος, πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. “Με τα capital controls πάρα πολύς κόσμος εξοικειώθηκε με το να χρησιμοποιεί το πλαστικό χρήμα, άρα είναι ένα κίνητρο ώστε να χρησιμοποιούν οι πολίτες τις χρεωστικές ή πιστωτικές τους κάρτες για να κάνουν τις αγορές τους, κι έτσι και το κράτος θα κερδίζει και οι πολίτες θα αποφεύγουν την ταλαιπωρία του να συγκεντρώνουν τις αποδείξεις” ανέφερε ο ίδιος, σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει πως δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση. “Είναι μία από τις εισηγήσεις που δέχεται και θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών να συνδεθεί η χρήση του αφορολόγητου με τη χρήση καρτών” σχολίασε.

 

Πηγή: www.lifo.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.