Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο: Φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους

Στην χριστουγεννιάτικη αγορά στην Breitscheidplatz – Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ατόμου – Τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στο Βερολίνο, μετά την είσοδο φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, υπάρχει και δεύτερος επιβεβαιωμένος νεκρός, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να μεγαλώσει.

germ2

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

germ

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα, ενώ ο εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό». Με δήλωσή του αργότερα, επιβεβαίωσε πως πρόκειται για «τρομοκρατικό χτύπημα».

germ1

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

fort01

fort02

Πηγή: http://www.protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.