Απολύσεις τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η τρόικα

Απολύσεις τώρα στο Δημόσιο απαιτεί η τρόικα

Οροφή στις συντάξεις στα 1.500 ευρώ, κατάργηση εφάπαξ και απολύσεις μέσω ιδιωτικοποιήσεων ζήτησε η τρόικα από την κυβέρνηση, η οποία αντιπροτείνει φορολογική αφαίμαξη ελευθέρων επαγγελματιών και ιδιωτικών υπαλλήλων.

Αυτό προκύπτει από την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας που παρουσιάστηκε στο Eurogroup της Πέμπτης, τα συμπεράσματα της οποίας έχει στην κατοχή της η Realnews.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, πηγή του συμβουλίου ενημέρωσε την «R» ότι «τα συμπεράσματα της έκθεσης Τόμσεν στο μπλογκ του ΔΝΤ και της ενδιάμεσης έκθεσης της τρόικας ταυτίζονται». Η πηγή διάβασε πολλαπλά αποσπάσματα των δύο κειμένων και εξήγησε ότι «το διατακτικό μέρος και των δύο είναι το ίδιο».

Για όλα αυτά, ο Πόουλ Τόμσεν ενημέρωσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν πριν από το Eurogroup. Περίμενε να διαβαστεί στην αίθουσα της συνεδρίασης η ενδιάμεση έκθεση και μόλις ήταν βέβαιος ότι 5-6 σημεία ήταν πια κτήμα των υπουργών, πάτησε το κουμπί και ανάρτησε το κείμενό του.

Ο Π. Τόμσεν είχε μπει στην αίθουσα με τον Ελληνα υπουργό με κάποια λεπτά διαφορά πριν από τη συνάντηση Τσακαλώτου-Μοσκοβισί, μιας και ο κοινοτικός επίτροπος είχε την ευκαιρία να θυμίσει στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών «για τι πράγμα μιλάμε», όπως είπε η πηγή που ενημέρωσε την «R».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.