Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνοσερβικής Φιλίας Αχαΐας-Ναυπακτίας και την Ιερά Μητρόπολη Πατρών έκαναν το πρώτο βήμα προκειμένου να συνδράμουν τους πρόσφυγες.

Με μεταφορικά μέσα και προσωπικό της Περιφέρειας, υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα και ρουχισμός) μεταφέρεται προς διανομή σε διάφορες δομές υποστήριξης προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.

«Εν μέσω μιας πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής κρίσης οι εθνικές κυβερνήσεις κωλυσιεργούν και προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους και να μεταφέρουν τα βάρη σε άλλους. Στον αντίποδα αυτών οι Περιφέρειες, παρότι δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους και τα μέσα και μάλιστα εν μέσω οικονομικών προβλημάτων, συμπαρίστανται ενεργά στις ανθρωπιστικές ανάγκες και σηκώνουν το βάρος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης. Πλέον είναι η ώρα περισσότερο από ποτέ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας αυτοδιοίκηση και φορείς, ώστε να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που αυτή τη δύσκολη ώρα βιώνουν τη σκληρότητα του πολέμου και του ξεριζωμού από τα σπίτια τους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος σημειώνει: «Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στο προσφυγικό ζήτημα και είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι συμπολίτες θα συμβάλουν τα μέγιστα σε αντίστοιχες προσπάθειες» συμπληρώνοντας :«Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον πρόεδρο του συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας, Πρωτοπρεσβύτερο Ερμόλαο Μασσαρά, τον οποίο θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά και να δηλώσω ότι θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε παρόμοιες δράσεις».

12180601_204871156535997_2081715098_o  12842659_204871173202662_1799689354_o

Leave a Reply

Your email address will not be published.