Εργασία: Τρία βήματα για επιτυχία στην συνέντευξη

Εργασία: Τρία βήματα για επιτυχία στην συνέντευξη

Υπάρχουν βασικοί κανόνες που η εφαρμογή των οποίων μπορεί να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη διεκδίκηση μιας θέσης εργασίας.

  1. Προσπαθήστε να είστε θετικοί.

Διατηρείστε καλή και σταθερή διάθεση. Πάντα και με όλους γιατί μπορεί να βοηθήσει εσάς και τους ανθρώπους που είναι γύρω σας. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας γιατί εάν πιστέψετε εσείς, τότε θα κάνετε και τους άλλους να πιστέψουν.

Να θυμάστε ότι δεν ξέρουμε ποτέ ποιος θα είναι ο επόμενος εργοδότης μας και που θα τον συναντήσουμε. Γ’αυτό πρέπει να είστε έτοιμοι.

  1. Ελέγξτε το βιογραφικό σας μια, δυο, τρεις και περισσότερες φορές. Διαβάστε συμβουλές σχετικά με τη συμπλήρωσή του, ρωτήστε τους φίλους και μην το βάζετε κάτω εαν δεν ξέρετε κάτι. Κάντε περισσότερα από ένα βιογραφικά αν σας ενδιαφέρουν περισσότερες από μία θέσεις εργασίας.

Προσέξτε την γλώσσα σας και την εμφάνισή σας.

Όλοι έχουμε ένα βιογραφικό αλλά πάντα πρέπει να το συμπληρώνουμε. Τέλεια θα είναι να έχουμε παραλλαγές του και κάθε φορά να τονίζουμε τα δυνατά σημεία μας ανάλογα για κάθε δουλειά που διεκδικούμε. Τα στοιχεία  πρέπει να είναι αληθινά αλλά και να προσαρμόζονται ειδικά για την κάθε θέση εργασίας που διεκδικούμε.

  1. Μη φοβάστε να μάθετε κάτι καινούργιο. Μην μένετε κλεισμένοι στο σπίτι σας περιμένοντας το τηλεφώνημα κάποιου συγκεκριμένου εργοδότη. Ίσως πρέπει να ψάξετε αλλού. Δοκιμάστε άλλες επιλογές, ελέγξτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας και σε άλλους τομείς. Μπορεί να σας περιμένει η δουλειά των ονείρων σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.