Τρεις ανατροπές φέρνουν οι δανειστές στη ρύθμιση των 100 δόσεων

Πονοκέφαλος για περίπου 900.000 οφειλέτες αποτελεί η σχεδιαζόμενη ανατροπή στη ρύθμιση των 100 δόσεων με την οποία αλλάζουν πολλά από τα ισχύοντα μέτρα. Αναλυτικότερα:

Τριπλή αλλαγή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις στην οποία έχουν ενταχθεί περίπου 900.000 οφειλέτες εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Οι αλλαγές θα αφορούν, κατά πληροφορίες, την αύξηση του ισχύοντος επιτοκίου, τη μείωση του αριθμού των δόσεων και τον έλεγχο της συνέπειας του οφειλέτη για τις υπόλοιπες φορολογικές του υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων τα σχέδια αφορούν:

– Αύξηση του επιτοκίου στο 5% καθώς το 3% που ισχύει σήμερα για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ θεωρείται προκλητικά χαμηλό από τους δανειστές

– Μείωση στο μισό των δόσεων (από τις 100 στις 50) για όσους οφειλέτες θεωρούνται «έχοντες» με την έρευνα των εισοδηματικών και περουσιακών τους στοιχείων όπως είχε εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης

– Προϋπόθεση για να μη χαθεί η ρύθμιση των 100 δόσεων θα θεωρείται η πληρωμή τρεχουσών οφειλών ή εναλλακτικά η ένταξή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.