2 εκατ. δολάρια την εβδομάδα θα ξοδεύει ο Τραμπ για την προεκλογική εκστρατεία

2 εκατ. δολάρια την εβδομάδα θα ξοδεύει ο Τραμπ για την προεκλογική εκστρατεία

Ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες ότι θα αρχίσει να δαπανά εκατομμύρια δολάρια σε τηλεοπτικά σποτ για την προβολή της υποψηφιότητάς του.

Ο επιχειρηματίας, που χρηματοδοτεί ο ίδιος την εκστρατεία του, δεν είχε δαπανήσει μέχρι στιγμής σχεδόν τίποτε για μια τηλεοπτική καμπάνια. Ωστόσο καθώς πλησιάζουν οι πρώτες ψηφοφορίες των προκριματικών εκλογών για την εκλογή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές του 2016, ο Τραμπ δήλωσε ότι αυτό θα αλλάξει.

“Θα δαπανώ το λιγότερο 2 εκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα και ίσως σαφώς περισσότερο από αυτό”, δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο αεροσκάφος του πριν από συνάντηση στην οποία θα μετάσχει στην Αϊόβα, στις μεσοδυτικές ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έρχεται πρώτος εδώ και μήνες σε όλες τις δημοσκοπήσεις σε πανεθνικό επίπεδο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Το έντονο και προκλητικό του στιλ, το οποίο τον καθιστά όλο και πιο δημοφιλή, παρά ή χάρη στις συνεχείς αντιπαραθέσεις του, του έχει επιτρέψει να επικρατήσει με ευκολία των αντιπάλων του χωρίς να δαπανήσει ούτε ένα από τα 35 εκατομμύρια δολάρια που προέβλεπε ότι θα χρησιμοποιήσει πριν από την 1η Ιανουαρίου.

“Με κάνει υπερήφανο το γεγονός ότι εγώ μπορώ να ξοδέψω τα λιγότερα”, δήλωσε. “Ωστόσο ειλικρινά δεν θέλω να πάρω κανένα ρίσκο”, πρόσθεσε.

Στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, πρώτη ψηφίζει η Αϊόβα, την 1η Φεβρουαρίου. Οκτώ ημέρες αργότερα το Νιού Χαμσάιρ και ακολουθούν η Νότια Καρολίνα και η Νεβάδα.

Ο Τραμπ σημείωσε ότι προγραμματίζει να κάνει μεγάλη τηλεοπτική εκστρατεία στην Αϊόβα, το Νιού Χαμσάιρ και τη Νεβάδα.

Τα τηλεοπτικά αυτά σποτ θα αφορούν το θέμα των συνόρων, του εμπορίου, της εθνικής ασφάλειας και της καταπολέμησης του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι δεν θα διστάσει να κάνει τηλεοπτικά σποτ επιθετικά για τους αντιπάλους του, αν αυτοί του επιτεθούν ευθέως.

“Είμαι έτοιμος να δαπανήσω πολλά χρήματα εναντίον αυτών που θα μου επιτεθούν”, είπε και συμπλήρωσε ότι ο αντίπαλός του Τζεμπ Μπους, αδελφός του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους και πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, δεν έφτασε πουθενά παρά τη δραστήρια προεκλογική του εκστρατεία και το γεγονός ότι οι οργανώσεις που τον υποστηρίζουν φέρεται να έχουν δαπανήσει 59 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.