Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα βασιλιά

Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σαουδάραβα βασιλιά

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017 και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα μεταξύ των χωρών του Κόλπου.

Η επικοινωνία αυτή έγινε, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Λευκού Οίκου, μετά την απόφαση των αραβικών κρατών να διακόψουν διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ.

«Το μήνυμά του Τραμπ ήταν ότι χρειαζόμαστε ενότητα στην περιοχή για να πολεμίσουμε την εξεμιστρική ιδεολογία και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Είναι σημαντικό να είναι ενωμένος ο Κόλπος για την ειρήνη και ασφάλεια της περιοχής», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο πρακτορείο Reuters.

Qantas: απαγόρευση επιβίβασης σε πολίτες του Κατάρ

Οι πολίτες του Κατάρ δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστούν στις πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας Qantas προς το Ντουμπάι, καθώς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν απαγορεύσει την διέλευσή τους μέσω των αεροδρομίων τους, μετά την διακοπή των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της Qantas.

Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, αλλά κι άλλες χώρες της ευρύτερης Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου διέκοψαν στις σχέσεις τους με το Κατάρ, το οποίο κατηγορείται για την παροχή υποστήριξης στις τρομοκρατικές οργανώσεις, μία κατηγορία την οποία το εμιράτο αρνείται.

Τα ΗΑΕ έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε πολίτες του Κατάρ, χωρίς να έχουν ξεκαθαριστεί οι πρακτικές επιπτώσεις που θα έχει η απαγόρευση αυτή, στις αεροπορικές εταιρίες της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.