Τούρκοι και μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στην Ουάσινγκτον κατά των…Αρμενίων

Τούρκοι και μουσουλμάνοι διαδήλωσαν στην Ουάσινγκτον κατά των…Αρμενίων

Ακόμα και πορεία «διαμαρτυρίας» κατά των Αρμενίων διοργάνωσαν οι Τούρκοι στην καρδιά των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το mignatiou.com, την πορεία οργάνωσε η Τουρκοαμερικανική Συντονιστική Εθνική Επιτροπή (TASC) και το κυρίαρχο σύνθημα των συγκεντρωμένων ήταν: «Αφήστε την ιστορία να αποφασίσει», καθώς η Τουρκία επιμένει ότι δεν υπήρξε γενοκτονία κατά των Αρμενίων.

«Επισήμως στην πορεία συμμετείχαν11.000 άνθρωποι», υποστήριξε η TASC με ανάρτησή της στο Twitter. Το περίεργο πάντως είναι ότι οι Τούρκοι κατάφεραν να κινητοποιήσουν, μουσουλμάνους από πολλές χώρες του κόσμου.

Έτσι πέραν των Τούρκων στην πορεία συμμετείχαν Αζέροι, Τουρκοκύπριοι, Αφγανοί, Κοσοβάροι, Αλγερινοί, Λιβανέζοι, Βόσνιοι, μουσουλμάνοι από την Αιθιοπία, Λίβυοι, Σομαλοί, Σαουδάραβες, Μαροκινοί, Ιορδανοί, Ιρακινοί, Νιγηριανοί, Σύροι, Πακιστανοί και άτομα από το Κουβέιτ, το Μπαγκλαντές, το Κιργιστάν, τη Υεμένη και τη Μαλαισία.

Μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν και για την «ισλαμοφοβία» της Δύσης. Φυσικά από τη διαδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα παιδιά του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στην πορεία έλαβαν μέρος και οι οργανωτές αυτής ο πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας ΗΠΑ-Τουρκίας, Αλί Σαρίκαγια, η αντιπρόεδρος και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Φάτμα Μπετούλ Σαγιάν, ο επίσης βουλευτής του ΑΚΡ Ερντάν Αϊντίν και ο Τούρκος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Σερντάρ Κιλίτς.

Πηγή: topontiki.gr
Leave a Reply

Your email address will not be published.