Τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα

Τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα

30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8-10
Μερίδα/ες
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Συστατικά
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος παγωμένη 35% λιπαρά
  • 2 συσκευασίες καραμελωμένα ζαχαρούχα γάλατα  (κρύα από το ψυγείο)
  • 400 γρ. μπισκότα με γέμιση (36 τμχ.)
  • 150 γρ. φιστίκια αλατισμένα (75 γρ. + 75 γρ.)

Για το σερβίρισμα

  • λιωμένη σοκολάτα
  • έξτρα φιστίκια αλατισμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και το ένα κουτί κρύο καραμελωμένο γάλα.
  • Χτυπάμε για 5-6 λεπτά με ένα μίξερ χειρός με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει μορφή γιαουρτιού. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο και στρώνουμε 16 γεμιστά μπισκότα στη βάση.
  • Ρίχνουμε με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα και απλώνουμε να πάει παντού.
  • Πάνω από την κρέμα με ένα 1 κ.γ. απλώνουμε διάσπαρτες κουταλιές από το 2ο καραμελωμένο γάλα.
  • Προσθέτουμε τα μισά φιστίκια και από πάνω συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια και τέλος τοποθετούμε και τα υπόλοιπα γεμιστά μπισκότα με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.
  • Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες να παγώσει καλά.
  • Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα και έξτρα φιστίκια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.