Τουλάχιστον 19 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 19 ήταν οι νεκροί σήμερα (Τρίτη) από αεροπορικές επιδρομές εναντίον περιοχών υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι και σε άλλη μια άλλη πόλη της ομώνυμης επαρχίας στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με μέλη σωστικών συνεργείων.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν την επομένη βομβαρδισμών από τους αντάρτες εναντίον συνοικιών του Χαλεπιού υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στο δυτικό Χαλέπι, που είχαν επίσης αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 19 άνθρωποι.

Οι νεκροί σήμερα ήταν 14 πολίτες και 5 μέλη των σωστικών συνεργείων, που έχασαν τη ζωή τους σε επιδρομή εναντίον της έδρας τους στο Αταρέμπ, μια πόλη δυτικά του Χαλεπιού που ελέγχουν ισλαμιστές αντάρτες, ανακοίνωσε η οργάνωσή τους μέσω Twitter.

Ένα ασθενοφόρο και ένα όχημα της πυροσβεστικής υπέστησαν ζημιές στην ίδια επιδρομή. Το κτίριο όπου εδρεύει η πολιτική άμυνα περιβάλλεται από συντρίμμια και παλιοσίδερα, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δεν κατέστη αμέσως σαφές εάν τα πλήγματα στο Αταρέμπ, που απέχει 35 χλμ. από το Χαλέπι, διεξήχθησαν από τη συριακή πολεμική αεροπορία ή τη ρωσική πολεμική αεροπορία.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο)

Πηγή: huffingtonpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.