Στους Top προορισμούς του πλανήτη για το 2016 η Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τους New York Times

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό». Με αυτή τη φράση ξεκινούν οι «New York Times» το κομμάτι που αφιερώνουν στην Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβάνοντάς την στα 52 μέρη που πρέπει κανείς να επισκεφθεί μέσα στο 2016. Οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, υποστηρίζει η εφημερίδα, αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα», κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές και ανάγοντας την πόλη σε έναν από τους κορυφαίους γαστριμαργικούς προορισμούς στον κόσμο.
Ανάμεσα στα εστιατόρια που επέλεξε είναι το εστιατόριο Σέμπρικο και η τοπική του κουζίνα, η ομάδα πίσω από το χορτοφαγικό εστιατόριο Roots και η Estrella, «ένα από τα πιο στιλάτα νέα καφέ της πόλης που επανεφηύρε την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική γεμίζοντας τα κρουασάν με κρέμα με άρωμα πορτοκαλιού». Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη τον ζωντανό φοιτητόκοσμο της πόλης και τον «οραματιστή« δήμαρχο της, που καθιστούν την «δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, πρωτεύουσα του φτηνού φαγητού».

salonika-landscape-2100
Η φωτογραφία των New York Times που συνοδεύει το άρθρο για τη Θεσσαλονίκη εστιάζει στη γαστριμαργική κουλτούρα της πόλης, την οποία χαρακτηρίζει πρώτη στην Ελλάδα. Φωτό: Andrea Wyner / The New York Times

Στην πρώτη θέση του αφιερώματος η εμβληματική εφημερίδα κατατάσσει την πόλη του Μεξικού.
Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48), με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας που βρίσκεται στο νούμερο 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.