Top 4 λόγοι για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου

Αν είστε νέος επιχειρηματίας ή επενδυτής με λίγα έξτρα χρήματα για να ξεκινήσετε μια νέα επιχείρηση, το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί, ειδικά σήμερα, την καλύτερη επιλογή. Ακόμη και αν είστε αρχάριος στο ηλεκτρονικό εμπόριο υπάρχουν άπειρα εργαλεία και πόροι στη διάθεσή σας για να κατακτήσετε το στόχο σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι οργάνωση και ισχυρή θέληση για να επιτύχετε.

Εδώ είναι τέσσερις λόγοι για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

  1. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να αυξηθεί κατά τουλάχιστον 13% έως 25% παγκοσμίως.

Οι στατιστικές δείχνουν την ταχεία παγκόσμια ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και των eshop μέσα στο 2016. Φέτος αναμένεται να φτάσει  σχεδόν $ 1.6 δισεκατομμύρια και μέχρι το τέλος του 2018, σχεδόν $ 2.5 τρισεκατομμύρια.
Κατά την επιλογή ενός επιχειρηματικού μοντέλου, είναι πάντα σημαντικό να εξετάζετε τις τάσεις και να προτιμάτε, όσο είναι δυνατόν, τις αναπτυσσόμενες αγορές. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μια καλή επιλογή για τους επιχειρηματίες που επιθυμούν να ξεκινήσουν μια νέα εταιρεία  ή όσους ενδιαφέρονται να διαφοροποιηθούν ή ακόμα και να επεκταθούν.

Αν θέλετε να εισχωρήσετε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και διστάζετε, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι οι ευκαιρίες αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

 

  1. Δυνατότητα να κερδίζετε όσο κοιμάστε.

Για κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες  η τοποθεσία του καταστήματος είναι πρωταρχικής σημασίας. Μπορεί να έχει  τεράστια διαφορά όσον αφορά την προβολή και αλλά τις πωλήσεις σας. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο όμως  μπορείτε να δημιουργήσετε μια βιτρίνα στο δικό σας domain name και να πωλείτε τα προϊόντα σας σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς καν να χρειάζεται να έχετε και κάποιο «φυσικό κατάστημα».
Αυτό φαίνεται αρκετά προφανές, αλλά οι συνέπειες είναι πιο εκτεταμένες από ό, τι νομίζετε. Η τάση των “pop-up” eshop καταστημάτων βρίσκεται σε άνοδο, καθώς οι έμποροι επιλέγουν να επικοινωνούν με  τους πελάτες τους πρόσωπο με πρόσωπο έχοντας στα χέρια τους και κάτι παραπάνω από ένα tablet και μερικά δείγματα προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να σημειώνεται εμπορική δραστηριότητα σε πάρκα, σταθμούς του μετρό και μεγάλους δρόμους – υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν παραβιάζονται οποιεσδήποτε κανονιστικές ή νομοθετικές διατάξεις.
Έτσι, ενώ είναι βεβαίως δυνατό να κερδίζετε χρήματα ακόμα και όταν κοιμάστε θα πρέπει  να είστε συνεχώς σε εγρήγορση ώστε να αξιοποιείτε τις νέες  τεχνολογίες και τάσεις τις αγοράς ανά πάσα στιγμή ώστε να επεκτείνετε την επιχείρησή σας.

 

  1. Ευκολία ίδρυσης και λειτουργίας.

Τα εργαλεία για το ηλεκτρονικό εμπόριο έχουν πολλαπλασιαστεί και βελτιωθεί με την πάροδο του χρόνου.   Από την πώληση πλατφόρμων έως τους αυτοματισμούς  marketing και τα SEO εργαλεία, ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα χωρίς να ξοδέψουν  πολλά χρήματα. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία κατασκευής eshop ώστε να ενημερωθείτε διεξοδικά για τις εξελίξεις στο χώρο και να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας πριν προχωρήσετε.

 

  1. Το 80% του πληθυσμού στο διαδίκτυο έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μια online αγορά.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το 80 % πρόκειται να αυξηθεί. Το κλειδί είναι η εδραίωση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας απέναντι στους πελάτες. Με αφετηρία  την ανάπτυξη μιας ελκυστικής και εύκολα πλοηγήσιμης  ιστοσελίδας,  υπάρχουν πολλές διαφορετικές πτυχές για να κερδίσετε  την εμπιστοσύνη των χρηστών. Επίσης, αν επενδύσετε στη συνεχή βελτίωσή σας, θα οικοδομήσετε μια υγιή επιχείρηση με σταθερό πελατολόγιο.
Να θυμάστε ότι η εμπιστοσύνη είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της λειτουργίας μιας επιχείρησης ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι άνθρωποι εμπιστεύονται σαφώς τα e-shops περισσότερο από ό, τι στο παρελθόν, αλλά η ασφάλεια και το απόρρητο εξακολουθούν να αποτελούν τις βασικές ανησυχίες τους ως καταναλωτές.

 

Συμπέρασμα
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν συχνά και άλλες επιχειρηματικές ιδέες που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν στο μέλλον. Αφού λοιπόν έχετε δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, τα έσοδα από την πώλησή της μπορούν να σας παρέχουν  το κεφάλαιο για να προχωρήσετε και σε άλλες δραστηριότητες.

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Αν σας ενδιαφέρει να είστε αφεντικό του εαυτού σας και να πωλείτε τα προϊόντα που αγαπάτε, το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω ενός οργανωμένου eshop είναι μια επιλογή που δε θα πρέπει να αγνοήσετε. Αν πάλι επιθυμείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία,  μπορείτε ακόμη να αγοράσετε και μια «έτοιμη επιχείρηση».

Πηγή: https://goo.gl/OUgE3G

Leave a Reply

Your email address will not be published.