Το YouGov ψηφίζει τις σημαντικότερες προσωπικότητες- Γκέιτς, Ομπάμα και Πούτιν στις πρώτες θέσεις (Photo)

Τη λίστα με τις πιο αξιοθαύμαστες προσωπικότητες του έτους δημοσιοποίησε για τρίτη χρονιά η διαδικτυακή εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov.  Ο Μπιλ Γκέιτς αναδικνύεται για τρίτη χρονιά ως η πιο σημαντική ανδρική προσωπικότητα, ενώ ακολουθούν ο Μπαράκ Ομπάμ και ο Πρωθυπουργός της Κίνας, Ξι Γινπίνγκ.

Ο Βρετανός φυσικός Στέφεν Χόκινγκ, του οποίο τη δημοφιλία αύξησε η ταινία «Η Θεωρία των Πάντων» βρίσκεται στην πεμπτη θέση, ενώ ακολουθεί στην έκτη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διεκδικούν μία θέση στη δεκάδα με τις σημαντικότερες και πιο αξιοθαύμαστες προσωπικότητες του 2016 αποκλείοντας τον Ναρέντρα Μόντι και τον Ποντίφικα Φραγκίσκο.

Όσον αφορά στις γυναίκες, η Ανζελίνα κατακτά την κορυφή για άλλη μια χρονιά καθώς το φιλανθρωπικό της έργο και η ανθρωπιστική της δράση την κατατάσσει πρώτη στις καρδιές των ανθρώπων. Η βασίλισσα Ελισάβετ καταλαμβάνει τη θέση της Μαλάλα Γιουσαφζάι ως η δεύτερη πιο σημαντική γυναίκα του 2016 μετά την Τζολί ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται σταθερά η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη μεγαλύτερη άνοδο στην κατάταξη της δημοφιλίας έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος ανέβηκε από την εντέκατη στην έκτη θέση. Αντίστοιχα, τη μεγαλύτερη πτώση σε δημοφιλία σημειώνει η Μαλάλα Γιουσαφζάι αλλά αυτή η πτώση αντανακλά μάλλον την ελάχιστη ειδησεογραφία που την αφορά και όχι τον θαυμασμό που συγκεντρώνει, για την ακρίβεια  Στη Σουηδία που την τίμησε με Νόμπελ το 2014 κατατάσσεται ακόμη πρώτη ενώ σε Βρετανία, Νορβηγία, Ινδία και Πακιστάν έρχεται δεύτερη.

Πηγή: topontiki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.