Το τέλος των πάντων: Η σκοτεινή ενέργεια σταδιακά ξεσχίζει το σύμπαν!

Το τέλος των πάντων: Η σκοτεινή ενέργεια σταδιακά ξεσχίζει το σύμπαν!

Μια εξαιρετικά ανησυχητική πρόβλεψη για το τέλος του σύμπαντος κάνουν Πορτογάλοι επιστήμονες, ανατρέποντας προηγούμενες προβλέψεις περί θερμικού θανάτου του σύμπαντος.

Σύμφωνα με μελέτη φυσικών στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, η «σκοτεινή ενέργεια», μια δύναμη η οποία φαίνεται ότι σταδιακά επιταχύνει την επέκταση του σύμπαντος, θα μπορούσε να κάνει το σύμπαν να διαρραγεί βίαια και να καταστραφεί μέχρις ότου δεν μείνει τίποτα.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το σύμπαν αποτελείται κατά 68% από σκοτεινή ενέργεια, μια υποθετική δύναμη η οποία δρα αντίθετα από τη βαρύτητα και προκαλεί επιτάχυνση της επέκτασης του σύμπαντος.

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας εικάζουν ότι αν η επιτάχυνση του σύμπαντος δεν γίνει ομαλά, αλλά αυξάνεται συνεχώς, τότε το σύμπαν θα καταλήξει να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι επιστήμονες έχουν εξετάσει διάφορα σενάρια για το πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί το φαινόμενο αυτό. Το μόνο ευτύχημα είναι ότι το βίαιο τέλος του σύμπαντος δεν πρόκειται να συμβεί για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια ακόμα…

Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.