Το ταξίδι στο CrossFit

Το ταξίδι στο CrossFit

Πολλές φορές στα box που κατά καιρούς επισκέπτομαι, παρατηρώ τους καινούργιους αθλητές των box και κάθε φορά τους παρατηρώ με ένα χαμόγελο. Κάθε φορά, ξέρω ότι ο νέος αυτός αθλητής που πρόσφατα πήρε την μεγάλη απόφαση να σηκωθεί από τον καναπέ και να πάει στο γειτονικό box, είναι στην αρχή ενός εντυπωσιακού ταξιδιού.

Οι νέοι αθλητές θα μπούν στο box, αρχικά φοβισμένοι και πολλές φορές με την αμφιβολία ζωγραφισμένη στα προσωπά τους, σαν να αναρωτιούνται «Θα τα καταφέρω; Θα βγάλω το wod; θα κάνω έστω και μια έλξη;». Ναι φίλε μου θα τα καταφέρεις! Ίσως όχι σήμερα, ίσως όχι αύριο, αλλά τελικά θα τα καταφέρεις. Ο σκοπός είναι να διασκεδάσεις και να χαρείς την διαδρομή. Μην σκέφτεσαι το αποτέλεσμα, τα μπράτσα, τους κοιλιακούς πού ίσως κάποια στιγμή αποκτήσεις. Να σκέφτεσαι να περάσεις καλά, να ασκηθείς, να αποκτήσεις φίλους και ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Τα αποτελέσματα θα έρθουν, μόνο αν περνάς καλά και σου αρέσει αυτό που κάνεις. Τα αποτελέσματα θα έρθουν σιγά – σιγά και σταδιακά. Όμως κάθε στόχος που επιτυγχάνεται, κάθε PR, κάθε επιτυχία θα αποτελεί μια όμορφη ανάμνηση στο ταξίδι σου στο CrossFit και ένα βήμα προς τον επόμενό σου στόχο.

Χτίζοντας το ταξίδι

Όπως σε κάθε καλό ταξίδι έτσι και στο CrossFit χρειαζόμαστε ένα σχέδιο, ένα πρόγραμμα το οποίο θα κάνει την διαδρομή μας πιο εύκολη και πιο όμορφη. Το CrossFit σε αντίθεση με άλλες μορφές άθλησης έχει ένα στάδιο χτισίματος. Στο CrossFit δεν ανεβαίνεις στο ποδήλατο και ξεκινάς, θα πρέπει πρώτα να χτίσεις το ποδήλατο. Θα πρέπει να ξέρεις τι κάνει κάθε γρανάζι και κάθε βίδα, για να μπορέσεις να τα καταφέρεις. 

Προσωπικά, θεωρώ ότι αυτή η διαδικασία της μάθησης και της αργής αλλά ορατής βελτίωσης είναι το στοιχείο που μένει χαραγμένο στη μνήμη των περισσότερων CrossFitters. Η διαδικασία του «χτισίματος» είναι το στοιχείο που κάνει τους περισσότερους από εμάς να εκτιμούμε τους συναθλητές μας, τους προπονητές μας και το CrossFit ως άθλημα, .

Όποτε λοιπόν βλέπω έναν νέο αθλητή να παλεύει με τα double unders ή οποιαδήποτε άλλη άσκηση και τελικά να απογοητεύεται, του εξηγώ ότι το CrossFit δεν έχει ποτέ τέλος. Ποτέ δεν μπορείς να πεις «Είμαι άριστος, έφτασα στο τέλος». Το άθλημα αυτό είναι ένα συνεχές ταξίδι δύναμης και δεξιότητας. Ακόμα και οι Elite αθλητές συνεχώς προσπαθούν να βελτιώσουν την τεχνική τους και να φτάσουν σε ένα ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο.

Το ταξίδι του CrossFit είναι όμορφο όμως θα πρέπει να έχουμε υπομονή, επιμονή και να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, τα εμπόδια και την απογοήτευση που πολλές φορές θα βρούμε στον δρόμο μας.

The cowards never started. The weak died on the way. Only the strong arrived.

rxdnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.