Το Run Greece Καστοριάς…επιστρέφει για να χαρίσει χαμόγελα

Το Run Greece Καστοριάς…επιστρέφει για να χαρίσει χαμόγελα

Ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη τύπου της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, του Γ.Γ. της ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων Run Greece, Θανάση Ράπτη και της Ολυμπιονίκη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, σχετικά με την διεξαγωγή των λαϊκών αγώνων δρόμου Run Greece, που θα διεξαχθούν στην Καστοριά, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022.

To πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 21χλμ στον εσωτερικό γύρο της λίμνης, 10 χλμ & 5χλμ στο κέντρο της πόλης, αλλά και 1χλμ. για τα παιδιά του Δημοτικού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δέσποινα Κοζατσάνη, κατά τις δηλώσεις της, σημείωσε: « Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επανεκκίνηση των αγώνων “Run Greece Καστοριά 2022”, μετά από δύο χρόνια απουσίας, και είναι εξίσου σημαντικό ότι, φέτος, οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στους ανθρώπους που τόσο απότομα έφυγαν από την ζωή, λόγω της πανδημίας». Και συνέχισε, λέγοντας πως: «Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, που προάγει κορυφαίες αξίες, όπως το «ευ αγωνίζεσθαι», τον εθελοντισμό, τη συνεισφορά και προβάλλει την πόλη μας εντός και εκτός Ελλάδος». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συντελούν στην άρτια διεξαγωγή των αγώνων και κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κορεντίδης, επεσήμανε ότι :«Μετά από δύο χρόνια απουσίας από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, σαν το Run Greece, η Καστοριά ξαναφοράει τα γιορτινά της και είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αθλητικό αυτό γεγονός και τους πολυπληθείς επισκέπτες και συμμετέχοντες. Το Run Greece επιστρέφει. Επιστρέφει με χαμόγελο, αισιοδοξία, για να δώσει πνοή για ακόμη μια φορά στην περιοχή μας». Ευχαρίστησε θερμά όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση των αγώνων και ιδιαίτερα την Αντιπεριφέρειαρχη Καστοριάς, τον κ. Θ. Ράπτη, την ψυχή των αγώνων, όπως τον αποκάλεσε, αλλά και την πρέσβειρα του αθλητισμού στην Καστοριά, την Χ. Γιαζιτζίδου, στην οποία οφείλουμε πολλά, ως πολίτες, για την αναγνώριση που έχει χαρίσει στην περιοχή μας, μέσα από τις επιτυχίες της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.