Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ επιστρέφει απόψε στην Μητροπόλεως! (pics & vid)

Το ΟΛΥΜΠΙΟΝ επιστρέφει απόψε στην Μητροπόλεως! (pics & vid)

Μετά από τις νύχτες Θερινού σινεμά το Ολύμπιον επιστρέφει στην βάση του στην Μητροπόλεως.

Το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» αποτελεί το πιο ιστορικό και εμβληματικό κινηματοθέατρο της πόλης της Καστοριάς. Η ίδρυσή του έγινε το 1950 στο «Τσαρσί», το παραδοσιακό κέντρο της πόλης, στην αρχή ως θερινό σινεμά, και στη συνέχεια απέκτησε κλειστή αίθουσα. Ο κινηματογράφος συνέχισε τη λειτουργία του για 64 συναπτά έτη προάγοντας τον πολιτισμό της Καστοριάς, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές προβολές.
Το 2021 το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» ανοίγει ξανά τις πόρτες του, πλήρως ανακαινισμένο, με την υλικοτεχνική υποδομή που απαιτεί ένας σύγχρονος πολυχώρος. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός αισθητικά υψηλού και ποιοτικά άρτιου χώρου που θα αναβαθμίσει την ψυχαγωγία της πόλης και θα χαρίσει μια μοναδική εμπειρία στον κάθε επισκέπτη του.

Στον ανανεωμένο χώρο του «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» μπορούν να φιλοξενηθούν ποικίλα δρώμενα, όπως κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, σεμινάρια και κάθε είδους εκδήλωση. Βασικό μέλημα ήταν η απόκτηση μιας πλήρους πολιτιστικής εμπειρίας στον χώρο γι’ αυτό και δημιουργήθηκαν επιπλέον αίθουσες όπως και το καφέ-μπαρ όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη θέα της Καστοριάς πριν ή μετά την προβολή.

 

 

Για να ανημερώνεστε σχετικά με τις ταινίες και να κλείσετε online τα εισιτήρια σας επισκεφθείτε το https://olympionhouse.gr/

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.