Μήνυμα του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου προς τον Καστοριανό Λαό

Μήνυμα του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου προς τον Καστοριανό Λαό

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας στο προσεχές δημοψήφισμα που διεξάγεται υπό τις εκβιαστικές συνθήκες που θέτουν οι δανειστές αλλά και οι εγχώριοι συνεργάτες τους. Οι επιλογές είναι δύο:

Ψηφίζοντας ΟΧΙ σημαίνει όχι στα τελεσίγραφα, όχι στους εκβιασμούς, ναι στην αξιοπρέπεια, ναι στην δημοκρατία και την λαϊκή κυριαρχία, ναι στην υποστήριξη της κυβέρνησης να συνεχίσει την προσπάθεια  να γίνει το χρέος βιώσιμο, να ανασυγκροτηθεί η οικονομία και να αντιμετωπιστεί περεταίρω η ανθρωπιστική κρίση.

Ψηφίζοντας ΝΑΙ σημαίνει ναι στα συμφέροντα των ολιγαρχών / καναλαρχών που κέρδισαν στην κρίση, των δανειστών που επέβαλλαν καταστροφικές πολιτικές σκληρής λιτότητας τα τελευταία 5 χρόνια και  στο παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το ΝΑΙ ισοδυναμεί με σκληρές περικοπές, προβλέπει αξιολόγηση ανά μήνα  και, σε πέντε μήνες, εκ νέου συζητήσεις και προφανώς νέο μνημόνιο, εφόσον δεν θέτει το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους. Δεν δίνει καμία προοπτική. Δεν συνιστά συμφωνία, αλλά συμβόλαιο αργού καθημερινού «θανάτου» και διαρκούς ομηρίας της χώρας.

Επιλέγοντας ΝΑΙ πλήττονται βασικοί οικονομικοί πυλώνες της Καστοριάς, πλήττονται οι αγρότες, οι μικροί επιχειρηματίες και οι τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως οι συνταξιούχοι. Ψηφίζοντας ΝΑΙ εφαρμόζονται άμεσα τα εξής:

 1. 100% προκαταβολή φόρου για όλες τις επιχειρήσεις (και τις ατομικές)
 2. Κατάργηση όλων των φορολογικών ελαφρύνσεων στο αγροτικό εισόδημα
 3. Κατάργηση των επιδοτήσεων στο αγροτικό πετρέλαιο
 4. Μείωση 50% των δαπανών για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης
 5. 23% ΦΠΑ σε εστίαση, ξενοδοχεία [μειώνεται στο 13% για τα ξενοδοχεία στη μεθεόρτια πρόταση της Επιτροπής]
 6. 13% μόνο για τα πολύ βασικά τρόφιμα, την ενέργεια και το νερό
 7. Αύξηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης το 2015
 8. Απελευθέρωση και αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων
 9. Μείωση δαπανών πρόνοιας κατά 0,5% του ΑΕΠ – περίπου 1 δις
 10. Άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ για το 20% των δικαιούχων και σταδιακή κατάργησή του ως το Δεκέμβριο του 2019
 11. Κατάργηση της οροφής του 25% για τις κατασχέσεις ποσών που γίνονται σε καταβαλλόμενους μισθούς και συντάξεις. Μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500€ που σήμερα απαιτείται για την πραγματοποίηση κατασχέσεων
 12. Το μορατόριουμ πλειστηριασμών είναι προσωρινό και ισχύει ως το τέλος του 2015

 

Για άλλη μια φορά μας υποβάλλουν το επίπλαστο ψευτοδίλημμα ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη, που ήταν αυτό που μας οδήγησε στην επιβολή του πρώτου μνημονίου το 2010. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος δεν αφορά την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Μαχόμαστε για μια Ελλάδα μέσα σε μία Ευρώπη με αξιοπρέπεια, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Το ερώτημα και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο:

 • ΟΧΙ στα τελεσίγραφα
 • ΟΧΙ στην καταστροφή της οικονομίας
 • ΟΧΙ στον ενταφιασμό της αξιοπρέπειας και της ελπίδας
 • ΟΧΙ στον φόβο και την τρομοκρατία

 

fuit.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.