Το μέλλον του Άργους Ορεστικού δεν εκβιάζεται από κανέναν

Το μέλλον του Άργους Ορεστικού δεν εκβιάζεται από κανέναν

Με μεγάλη θλίψη γίναμε κοινωνοί των όσων ανήκουστων είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Καστοριάς, Ζήσης Τζηκαλάγιας σε συνέντευξή του στον Antennes 93.6 και τον δημοσιογράφο Χρήστο Νατσούλη για το ζήτημα της ενεργειακής αυτάρκειας του Δήμου. Με θλίψη, αλλά όχι όμως με έκπληξη. Πως αλλιώς άλλωστε. Αν είναι δυνατόν έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια, να… πέφτουμε από τα σύννεφα με τα όσα ανά καιρούς δηλώνει ο κ. Τζηκαλάγιας.

Θεωρούμε, όμως, ότι αυτή τη φορά εκτροχιάστηκε, προσβάλλοντας τους 11.000 δημότες που επιμένουν να κρατούν τον τόπο μας ζωντανό. Βρισκόμαστε έτσι στη δυσάρεστη θέση να εξηγήσουμε τα αυτονόητα. Όπως -για παράδειγμα- ότι οι βουλευτές και δη οι κυβερνητικοί οφείλουν να μοχθούν για τον τόπο τους, να γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου τους, να καταναλώνουν την ενέργειά τους για τον τόπο τους. Και σίγουρα να μην ξεκινούν «βεντέτες» που τραυματίζουν τη δημοκρατία μας.

Ο κ. Τζηκαλάγιας, αντί να δραστηριοποιηθεί λοιπόν για ένα θέμα μείζονος σημασίας, προτίμησε να δώσει μέσω της συνέντευξής του… μαθήματα λειτουργίας των Θεσμών θέτοντας στον Δήμαρχο του Άργους Ορεστικού ένα πρωτοφανές εκβιαστικό δίλλημα: Δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αναλάβει καμία πρωτοβουλία για το ζήτημα εάν πρώτα ο δήμαρχος τους Άργους Ορεστικού δεν τον επισκεφτεί στο πολιτικό του γραφείο!!!

Είναι εμφανές ότι έχει μπερδευτεί, πολλαπλώς. Μάλλον θεωρεί ότι τα σχολεία μας, τα γυμναστήρια και το κολυμβητήριο που κατασκευάζεται, είναι ιδιοκτησία του κ. Κεπαπτσόγλου και όχι περιουσία των δημοτών και κατ’ επέκταση όλων των Ελλήνων. Επίσης, μάλλον θεωρεί ότι η απένταξή τους από το ΕΣΠΑ θα ζημιώσει το πορτοφόλι του δημάρχου και όχι το ελληνικό κράτος.

Είναι τουλάχιστον αδιανόητο ο εκλεγμένος κυβερνητικός βουλευτής να δηλώνει ότι δεν τον ενδιαφέρει να χαθούν κονδύλια άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ επειδή, όπως λέει, δεν τον επισκέπτεται τακτικά στο πολιτικό του γραφείο ο δήμαρχος.

Ενημερώνουμε, λοιπόν, τον κ. Τζηκαλάγια ότι ο δήμαρχος του Άργους Ορεστικού ουδέποτε επισκέφτηκε πολιτικά γραφεία και δεν σκοπεύει να το κάνει αυτό για να ικανοποιήσει κανενός τον υπέρμετρο εγωισμό. Επίσης είναι γνωστό τοις

πάσι ότι δεν παρακαλεί, δεν ζητάει χάρες ή ρουσφέτια, αλλά διεκδικεί για τους δημότες που τον τίμησαν ξανά και ξανά με την ψήφο τους.

Για το συγκεκριμένο θέμα -όπως άλλωστε κάνει για όλα τα θέματα του Δήμου- ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν επισκεφτεί το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Εσωτερικών, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΡΑΕ, την ΚΕΔΕ, αμέτρητες φορές, λειτουργώντας θεσμικά, για να μην χαθούν αυτά τα έργα, έργα παρακαταθήκη για τον Δήμο και τα παιδιά μας.

Το ότι το θέμα που έχει προκύψει το γνωρίζουν οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, ο Περιφερειάρχης και οι Αντιπεριφερειάρχες, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και η ΚΕΔΕ, το γνωρίζουν η ΕΡΤ και η ΕΡΑ, η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ο ΣΚΑΪ, το MEGA, το ΕΘΝΟΣ, το ΒΗΜΑ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο REAL FM, ο METROPOLIS, ο AEGEAN VOICE, όλα τα τοπικά ΜΜΕ της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά όχι ο κυβερνητικός βουλευτής, αυτό πρέπει να προβληματίζει εκείνον και όχι εμάς.

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού, ο Δήμαρχος και οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και κυρίως οι δημότες και οι οικογένειές τους, δεν εκβιάζονται από κανέναν, δεν γίνονται όχημα εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών και φυσικά δεν φοβούνται κανέναν. Δημοκρατικά λειτουργούμε, θεσμικά διεκδικούμε και ακόμη και εάν «στεναχωρούμε» κάποιους στο τέλος κερδίζουμε.

Με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του βουλευτή κ. Τζηκαλάγια για τη λειτουργία των Θεσμών, ο Δήμος Άργους Ορεστικού συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αύριο Παρασκευή και ώρα 15:30, με μοναδικό θέμα την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για δηλώσεις του κ. βουλευτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.