Το «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών έγινε… θερινό σινεμά

Το «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών έγινε… θερινό σινεμά

Το αυθαίρετο «ΚΕΠ» των Εξαρχείων έγινε… θερινό σινεμά! Εκανε έναρξη χθες, με την προβολή, όπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που ασχολούνται με την απομάκρυνσή του, της ταινίας του αείμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Ταξίδι στα Κύθηρα».

Σχετικά πρόσφατα το «πολιτικό περίπτερο» είχε… επεκταθεί, βάζοντας υποστυλώματα για την τοποθέτηση στεγάστρου προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο τα βιβλία που εκτίθεντο κάτω από αυτό, όπως και οι επισκέπτες του. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ενέργεια των «διαχειριστών» για την προβολή ταινιών φαίνεται να ανέστειλε προσωρινά την όποια διάθεση απομάκρυνσης, καθώς οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι πρέπει να λάβουν την τελική απόφαση, περιμένουν να δουν την ανταπόκριση και απήχηση του «κινηματογράφου».

Η προανακριτική έρευνα που είχε διατάξει ο εισαγγελέας μετά από μήνυση του δήμου, ολοκληρώθηκε από τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, οι οποίοι έλαβαν καταθέσεις από στελέχη της δημοτικής αρχής, ενώ συμπεριέλαβαν και έκθεση αυτοψίας του αρμόδιου πολεοδομικού τμήματος. Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώνεται η παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου και τις επόμενες ημέρες θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα, η απόφαση για την απομάκρυνσή του είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου Αθηναίων. Τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν πληροφορίες ότι η όποια προσπάθεια απομάκρυνσης θα τύχει συντονισμένων αντιδράσεων, τουλάχιστον σε δεύτερο χρόνο, μετά την «απαγωγή» του κοντέινερ.

Στην περίπτωση που τις προσεχείς μέρες ληφθεί από τη δημοτική αρχή η απόφαση για την απομάκρυνση του «πολιτικού περιπτέρου», τότε σίγουρα θα ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας. Γι’ αυτό το λόγο, από τις πρώτες ημέρες της εγκατάστασής του, αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδιο για την ομαλή και αιφνιδιαστική μεταφορά του. Αυτό περιλάμβανε χρησιμοποίηση γερανοφόρου οχήματος ακόμη και… τρακτέρ, όπως επίσης τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας), στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. περιμετρικά.

Στην περίπτωση που διασφαλιστεί ο χώρος, στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί βαρύ όχημα ενδεχομένως και τρακτέρ για να σύρει το κοντέινερ σε σημείο, όπου σε δεύτερο χρόνο, γερανοφόρο θα μπορεί να το σηκώσει και να το φορτώσει σε ειδικό όχημα για την απομάκρυνσή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αστυνομικός σχεδιασμός προβλέπει την ύπαρξη και… ασθενοφόρου, σε συγκεκριμένο σημείο προκειμένου το πλήρωμά του να μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στο απομακρυσμένο αλλά υπαρκτό ενδεχόμενο επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και ύπαρξης τραυματισμών από αυτές.

Το ζητούμενο, ωστόσο, από εκεί και μετά θα είναι η επιτήρηση της πλατείας, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν νέα εγκατάσταση κοντέινερ από τους αντιεξουσιαστές. Υπενθυμίζεται ότι το κοντέινερ των 9 τετραγωνικών μέτρων εγκαταστάθηκε με άγνωστο τρόπο στις 8 Απριλίου 2017 και… εγκαινιάστηκε μετά από 10 ημέρες από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων», στην οποία συμμετέχουν δώδεκα αντιεξουσιαστικές κινήσεις, μεταξύ των οποίων η Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, το κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ, τέσσερις ακόμη συλλογικότητες, δύο καταλήψεις, το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Ναυαρίνου και τρεις ακόμη συνελεύσεις αντιεξουσιαστών.

Το χαρακτηρίζουν πολιτικό περίπτερο, που αποσκοπεί στο να «συμβάλει στην πολιτική αναβάθμιση του χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας».

 

Πηγή:http://www.eleftherostypos.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.