Τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι

Τυρένιες φλογέρες με μέλι, κανέλα και καρύδι
Μερίδες:για περίπου 24 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:35′
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 φλιτζάνι μέλι για να περιχύσετε τις φλογέρες
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Μέσα σε ένα μπολ αδειάζετε το τυρί κρέμα, προσθέτετε την ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε και τη μαρμελάδα φράουλα ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Απλώνετε ένα πρώτο φύλλο κρούστας πάνω σε λεία επιφάνεια. Το κόβετε κατά μήκος στη μέση και, μετά, το κάθε κομμάτι στα τρία. Στην αρχή κάθε κομματιού βάζετε από μια γενναία κουταλιά με μίγμα τυριού. Αναδιπλώνετε τις άκρες κάθε κομματιού κατά μήκος και τα τυλίγετε σε φλογέρες, τις οποίες ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση.

Αλείφετε τις φλογέρες με μπόλικο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Ύστερα τις ξεφουρνίζετε και τις ακουμπάτε σε πιατέλα κολλητά τη μία δίπλα στην άλλη.

Ζεσταίνετε το μέλι προσθέτοντας και δύο κουταλιές σούπας νερό και περιχύνετε με αυτό τις φλογέρες. Πασπαλίζετε με την τριμμένη κανέλα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr




Leave a Reply

Your email address will not be published.