Βαριά τιμωρία για τον Παναθηναϊκό

Βαριά τιμωρία για τον Παναθηναϊκό

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο όπως αναμενόταν ανακοίνωσε την απόφασή του για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να πληρώνει το τίμημα για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Οι πράσινοι καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 190.000 ευρώ, ενώ τιμωρήθηκαν και με τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
Παράλληλα, θα τους αφαιρεθούν τρεις βαθμοί στο βαθμολογικό πίνακα με το ντέρμπι που δεν άρχισε ποτέ να κατακυρώνεται στον Ολυμπιακό με 3-0.
Υπενθυμίζουμε ότι το ντέρμπι δεν είχε ξεκινήσει ποτέ μετά την ρίψη φωτοβολίδων κατά τη διάρκεια της αναγνωριστικής βόλτας των παικτών του Ολυμπιακού στο αγωνιστικό χώρο και ενώ μία από αυτές πέτυχε τον Φινμπόγκαρσον. Μετά την ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα ακολούθησαν εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και της αστυνομίας που επέφεραν και την μεγάλη τιμωρία στους πράσινους.
Δικαίωμα έφεσης έχουν οι «πράσινοι».

Αναλυτικά η σχετική απόφαση αναφέρει:

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 21/11/2015 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ αρθ. 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. 2032/15/2153797 Έκθεση της Αστυνομίας». Επίσης, «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 36605/25-11-2015 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ συνολική χρηματική ποινή, ποσού εκατόν ενενήντα χιλιάδων ευρώ. Επιβάλλει συνολική ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, τεσσάρων (4) αγωνιστικών ημερών καθώς επίσης και την ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, θεωρεί  ότι η εγκαλούμενη Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  ηττήθηκε με τέρματα 0-3 (άρθρο 21 παρ. 4 του Κ.Α.Π./Ε.Π.Ο.).

Leave a Reply

Your email address will not be published.