Έρευνα της βρετανικής Υπηρεσίας Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) καταρρίπτει μύθους σχετικά με τα τρόφιμα που μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη.
Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης WRAP που διανέμει τρόφιμα σε απόρους. Η Οργάνωση επιθυμούσε να ενημερώσει τον κόσμο για την σωστή συντήρηση των τροφίμων, καθώς υπολογίζεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο το μέσο νοικοκυριό χάνει 700 λίρες ετησίως πετώντας χαλασμένα τρόφιμα από το ψυγείο.
Σύμφωνα με την νέα έρευνα, τα τρόφιμα που μπορούν να φυλαχθούν στην κατάψυξη είναι πολύ περισσότερα από όσα νομίζαμε, όπως τα φρέσκα φρούτα, το μαγειρεμένο κρέας, τα αβγά, το γάλα και το σκληρό τυρί.
Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν αρκετοί, τα φρούτα δεν χάνουν όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους όταν καταψύχονται. Ακόμα, εάν ξεπαγώσατε κρέας, το οποίο μαγειρέψατε και σας περίσσεψαν μερικές μερίδες, μπορείτε στη συνέχεια να το φυλάξετε και πάλι στην κατάψυξη. Τα ωμά αβγά και το γάλα μπορούν επίσης να διατηρηθούν για μήνες, όπως και το σκληρό τυρί. Προσοχή, το μαλακό τυρί χάνει την σύστασή του εάν φυλαχτεί στην κατάψυξη.
Στην κατάψυξη δεν μπορείτε επίσης να φυλάξετε τη μαγιονέζα, την σάλτσα ντομάτας τύπου κέτσαπ, την ντομάτα, το αγγούρι και άλλα φρούτα και λαχανικά που αποτελούνται κυρίως από νερό, το απλό γιαούρτι, τα βραστά αβγά.
Πηγή: huffingtonpost.gr