Τι γίνεται με την Αμφίπολη; Ποιοι επαναφέρουν το θέμα και τι ζητούν

Τι γίνεται με την Αμφίπολη; Ποιοι επαναφέρουν το θέμα και τι ζητούν

Με τελείως διαφορετικό τρόπο επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα της Αμφίπολης, καθώς ενώ πριν από έναν χρόνο όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει επάνω στον λόφο Καστά, τώρα το ταφικό μνημείο κινδυνεύει να υποστεί ζημιές, αφού δεν έχουν παραληφθεί ακόμα οι δύο μελέτες για τη συντήρηση και την προστασία του τύμβου.

Το ζήτημα θίγουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ.Σταθάκη οι βουλευτές του Ποταμιού Κ.Χαρακίδης και Αλ.Χατζηδημητρίου.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, το μνημείο κινδυνεύει να υποστεί ζημιές, αφού δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησης. Οι δύο βασικές μελέτες που έχουν συνταχθεί, δεν έχουν παραληφθεί μέχρι σήμερα, λόγω έλλειψης διαθέσιμων χρημάτων.

Οι βουλευτές ζητούν από τους υπουργούς καταρχήν να ενημερώσουν αν πρόκειται να δώσουν τα απαραίτητα κονδύλια για την παραλαβή των δύο μελετών, ώστε να τεθούν οι βάσεις για την θωράκιση του μνημείου.

Παράλληλα, ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου μοντέλου αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, με έργα υποδομών, οδικών μεταφορών, τουριστικής αναβάθμισης που θα βοηθήσουν ολόκληρη τη Μακεδονία, με άμεσο αποτέλεσμα την στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.