Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization);

Ο όρος Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδων για τις Μηχανές Αναζήτησης ή SEO (από το αγγλικό search engine optimization), περιγράφει όλες εκείνες τις διαδικασίες-επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στη δομή και το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας, ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης.

Τελικός στόχος είναι η υψηλή κατάταξη του ιστοχώρου στις μηχανές αναζήτησης και η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων, δηλαδή των μη πληρωμένων-διαφημιζομένων αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης του Internet για τις λέξεις-κλειδιά (keywords) που ενδιαφέρουν τον χρήστη και οι μηχανές αναζητήσεις κρίνουν ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι το καταλληλότερο για αυτό που ψάχνει ο χρήστης.

Για παράδειγμα μια εταιρία που εμπορεύεται υποδήματα οικονομικά και θέλει όταν οι χρήστες αναζητούν τον όρο ”φθηνά δερμάτινα παπούτσια” να εμφανίζεται στις πρώτες θέσεις αποτελεσμάτων, πρέπει να έχει προηγηθεί μια σειρά εργασιών που μπορεί να χρειαστεί και μήνες ώστε να πετύχει αυτό τον στόχο.

Μια καμπάνια Seo μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες μέχρι και χρόνια ώστε να έχει σημαντικά αποτελέσματα. Τα οφέλη του πολλά για τις επιχειρήσεις καθώς ο μέσος καταναλωτής θα κάνει τις αγορές του από τα πρώτα αποτελέσματα που θα δει στην αναζήτησή του επομένως η επιχείρηση που θα αναθέσει σε κάποια εταιρία να της κάνει search engine optimization θα έχει σίγουρη αύξηση των πωλήσεων της.

Οι εποχές αλλάζουν και οι καταναλωτές προτιμούν πλέον το Internet για τις αγορές τους επομένως κάθε σοβαρή επιχείρηση είτε λιγότερο είτε περισσότερο μπορεί να μπει δυνατά στο παιχνίδι της αγοράς και του ανταγωνισμού.

 

Ζητήστε προσφορά για Search Engine Optimization από την Gmedia

Κατασκευή Ιστοσελίδων-Υπηρεσίες Διαφήμισης

www.gmedia.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.