Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της φοιτήτριας για το βιαστή της Δάφνης

Τι δήλωσαν οι δικηγόροι της φοιτήτριας για το βιαστή της Δάφνης

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειας της 20χρονης κοπέλας, θύματος του βιαστή στο υπόγειο σπίτι του στη Δάφνη και οι δηλώσεις τους ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστικές.

Οι δικηγόροι, Νικόλαος Κακολιάς και η Δήμητρα Ρίζου ανέφεραν πως “υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία γι αυτό και προφυλακίστηκε ο δράστης”. Αναφορικά με το πιστοποιητικό τυφλότητας το οποίο δεν προσκόμισε κατά την ανάκρισή του ανέφεραν πως “η απόφαση της Δικαιοσύνης και της κυρίας ανακρίτριας που με πολυ σοβαρότητα, ευαισθησία και δικονομικώς ορθώς έχει επιλυθεί και του εισαγγελέα ηταν να προφυλακιστεί. Αυτο δίνει απαντηση στο ποια απόδειξη περι τυφλότητας υπήρξε στη δικογραφία”.

Και συνέχισαν: “Εμείς μέχρι τώρα, έχουμε σεβαστεί απολύτως και τη δικαιοσύνη, την οποία και το παιδι και η οικογένεια, ευχαριστεί για τον τρόπο που χειρίζεται την υποθεση και την μυστικότητα της ανάκρισης, οπότε περαιτέρω στοιχεία της δικογραφίας δεν πρόκειται να εκθέσουμε”.

Σχετικά με το αίτημα του δράστη να γίνει ειδική πραγματογνωμοσύνη, επειδή αυτο πιθανότατα να οδηγήσει στην αντικατάσταση των περιοριστικών του όρων σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κ. Κακολιάς είπε πως “τα δικαιώματά μας τα ξέρουμε. Έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και δεν πρόκειται να παρέμβουμε παρά μονο εαν θεωρούμε οτι καταστρατηγούνται τα δικαιώματα μας. Σε υποθετική βάση δεν μπορούμε να μιλήσουμε”.

Η κα Ρίζου δήλωσε πως “το προφίλ του δράστη προκύπτει απο τα ίδια τα περιστατικά. Απο εκεί και πέρα οι αρμόδιες αρχες ειναι αυτές που θα τα αξιοποιήσουν με τη συνδρομή και τη δική μας, ασκώντας τα δικαιώματα της πελάτισσάς μας”.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.