Τι «δείχνει» το σημειωματάριο του ληστή της Γεωπονικής Σχολής

Τι «δείχνει» το σημειωματάριο του ληστή της Γεωπονικής Σχολής

Τις διαδρομές ανάμεσα σε ποινικούς και στις παρυφές της τρομοκρατίας φαίνεται να δείχνει το σημειωματάριο που βρέθηκε στο σπίτι του 25 χρόνου αντιεξουσιαστή που λήστεψε με έναν ακόμη συνεργό του το ΑΤΜ μέσα στο γεωπονικό πανεπιστήμιο.

Ο 25 χρόνος, που είναι αδελφός φυλακισμένου που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη τρομοκρατική οργάνωση ” πυρήνες της φωτιάς”, είχε επίσης μέσα στο δωμάτιο την ταυτότητα του για την οποία όμως είχε δηλώσει σε αστυνομικό τμήμα ότι την έχασε.

Αξιωματικός της ΕΛΑΣ έλεγε στο CNN Greece οτι “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση τα χρήματα από τη ληστεία να μην προορίζονταν για το επαναστατικό ταμείο

Την ίδια ώρα και ενώ η αντιτρομοκρατική ενημερώνεται συνεχώς για τις έρευνες της ασφάλειας στο θέμα του εντοπισμού του συνεργού του 25χρόνου, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η καθαρίστρια της σχολής και όχι η αστυνομία, εντόπισε τα ξημερώματα μέσα στο καλάθι των σκουπιδιών στις τουαλέτες ενός κτιρίου μέσα στο πανεπιστήμιο, ένα πιστόλι.

Οι δεκάδες αστυνομικοί που ερευνούσαν το προαύλιο και τα κτίρια ψάχνοντας τον νεαρό ληστή που διέφευγε, δεν το είχαν εντοπίσει. Μετά από σχεδόν 20 ώρες βρήκαν επίσης 8 σφαίρες, ένα κινητό τηλέφωνο, μια βαριοπούλα αλλά και τη μπλούζα που φορούσε ο συνεργός. Την έβγαλε ώστε να μην μπορούν να τον εντοπίσουν οι αρχές αν αυτόπτες μάρτυρες είχαν δώσει τα χαρακτηριστικά του.

Το κινητό τηλέφωνο βρίσκεται ήδη για έρευνα και οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι αν και πρόκειται για επιχειρησιακό κινητό θα εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες.

Πάντως ο 25 χρόνος που συνελήφθη είχε μαζί του μέσα στο σακίδιο του και ένα μπουκάλι διάφανο με χλωρίνη για να το χρησιμοποιήσει και να σβήσει τα αποτυπώματα του. Ενώ μαζί του είχε το δίπλωμα οδήγησης για τη μηχανή ώστε αν έπεφτε σε μπλόκο αστυνομικών να μην κινήσει υποψίες.

Στελέχη της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι βρίσκονται μπροστά σε στατολόγηση νέων ατόμων σε μια καινούργια σελίδα του αντάρτικου πόλης.

Στο μικροσκόπιο τους μπαίνουν και οι ληστείες σε ΑΤΜ που είχαν γίνει μέσα στην πανεπιστημιούπολη καθώς οι δράστες σε όλες τις περιπτώσεις είχαν χρησιμοποιήσει βαριοπούλα, σαν και αυτή που βρέθηκε στο γεωπονικό πανεπιστήμιο, για να σπάσουν το κουτί στο αυτόματο μηχάνημα που έχει τα χρήματα.

Αυτές οι ληστείες είχαν σημειωθεί, στις 13 Απριλίου του 2016 , στις 21 Ιουνίου του 2016 και το Νοέμβριο του 2015. Αλλά και μια ληστεία σε ΑΤΜ στα Εξάρχεια.

Τέλος οι αρχές δεν αποκλείουν οι δυο ληστές της γεωπονικής σχολής να είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Πηγή:cnn.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.