Θύμα σκληρής βίας η Αγριαφιώτου λέει ο ιατροδικαστής – Αμφιβολίες για το αν ο «δράκος» είναι ο δράστης

Θύμα σκληρής βίας η Αγριαφιώτου λέει ο ιατροδικαστής – Αμφιβολίες για το αν ο «δράκος» είναι ο δράστης

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει ο θάνατος της 69χρονης συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου, η οποία βρέθηκε νεκρή 34 μέρες μετά την εξαφάνιση της.

Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε χθες αργά σε προχωρημένη σήψη στο κλιμακοστάσιο στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ κτιρίου, μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην αστυνομία, λόγω της έντονης δυσοσμίας που αναδυόταν από τον χώρο.

Η 69χρονη συνταξιούχος, που ζούσε μόνη, με την κατάκοιτη μητέρα της, είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο Νέο Ηράκλειο στις 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από περίπου 15 μέρες άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη και ανέφερε πως εδώ και 15 μέρες υπήρχε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στο 2ο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία που κατέγραψε το συμβάν και από τότε ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας. Στο μεταξύ και μακρινοί συγγενείς της δήλωσαν την εξαφάνιση της.

 


Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σπασμένα πλευρά στην 69χρονη Ελευθερία Αγραφιώτου,συνταξιούχο, που βρέθηκε δολοφονημένη χθες το απόγευμα στο τρίτο υπόγειο κτιρίου, στο Μαρούσι, διαπίστωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της.

Λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να διαπιστώσει εάν η 69χρονη είχε βιαστεί πριν από τον θάνατό της.

Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε λήψη γενετικού υλικού από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, η οποία θα εξετάσει εάν ταυτίζεται με αυτό του 30χρονου «δράκου» του Αμαρουσίου, ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί, κατηγορούμενος για επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιώργιο Ντιλέρνια , ο θάνατος οφείλεται  σε «δράστη που ενήργησε με ωμή και σκληρή βία».

Με τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει εμπλοκή του 30χρονου στην εξαιρετικά πιθανή δολοφονία της 69χρονης.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται οι αστυνομικοί εκτιμώντας ότι δεν συμβαδίζουν ούτε ο τρόπος δράσης, ούτε η περιοχή, ούτε η ψυχική κατάσταση του βιαστή, αφού η διαταραγμένη προσωπικότητα του 39χρονου δεν μπορεί να ταυτιστεί με υπολογισμένες κ ψύχραιμες ενέργειες του πιθανού δολοφόνου της 69χρονης.

Το προφίλ και τον τρόπος με τον οποίο ενήργησε οδηγεί, σύμφωνα με πηγές της ασυνομίας, σε άτομο σε απόλυτη ψυχική ηρεμία κ διαύγεια τόσο ως προς την εγκληματική ενέργεια όσο κ ως προς τον τρόπο απόκρυψης του πτώματος .
Επίσης είναι πρόωρο να γίνει λόγος για βιασμό εφόσον τα μακροσκοπικά ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση δεν οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα κ αναμένεται η ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων.

Πηγή: topontiki.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.