Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 14 ετών για την αποπλάνηση της κόρης του!

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 14 ετών για την αποπλάνηση της κόρης του!

Σε κάθειρξη 14 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ο 53χρονος, πατέρας 13 παιδιών, που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση της ανήλικης, μικρότερης, κόρης του.

Το “κουβάρι” της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται, όταν η 14χρονη -σήμερα- μαθήτρια βρήκε το θάρρος να αποκαλύψει το δράμα που βίωνε, συντάσσοντας δύο γράμματα, τα οποία έπεσαν στα χέρια των εκπαιδευτικών της. Όπως προέκυψε από την έρευνα του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η καταγγελλόμενη πράξη συνέβη πριν από περίπου πέντε χρόνια, όταν το κοριτσάκι ήταν 9 ετών.

Τον περασμένο Γενάρη, ο 53χρονος κλήθηκε να λογοδοτήσει σε ανακριτή και κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ η υπόθεση έφτασε στην αίθουσα του ΜΟΔ Θεσσαλονίκης. Κατά την ακροαματική διαδικασία, μέλη της οικογένειας περιέγραψαν στο δικαστήριο περιστατικά που συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού (στην ανατολική Θεσσαλονίκη), προκαλώντας σοκ με τα όσα κατέθεσαν σε δικαστές και ενόρκους.

Ως αυταρχικό σύζυγο και πατέρα, περιέγραψε τον κατηγορούμενο η μητέρα της ανήλικης, η οποία είπε ότι ο 53χρονος χτυπούσε την κόρη του και την κλείδωνε γυμνή στο μπάνιο. “Είχε την άποψη ότι η γυναίκα είναι κατώτερο ον” είπε η μάρτυρας, αναφερόμενη στο σύζυγό της, ενώ πρόσθεσε ότι η ίδια συμβούλευε τις κόρες της, να μην κάθονται μόνες με τον πατέρα τους.

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση ενήλικης πλέον αδελφής της 14χρονης παθούσας, η οποία, εξεταζόμενη από το δικαστήριο, είπε ότι η ίδια, όταν ήταν ανήλικη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τα αδέλφια της. Όπως είπε, γι’ αυτό το λόγο προέτρεπε την 14χρονη να μην επιτρέπει σε κανέναν να την αγγίζει μέσα στο σπίτι.

Απολογούμενος, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία που του καταλογίζεται, κάνοντας λόγο για “πατρικά χάδια”. Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για αποπλάνηση και τον καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών. Μετά την ετυμηγορία, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις φυλακές, αφού η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.