Πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά των Χριστουγέννων [λίστα]

Πόσες θερμίδες έχουν τα γλυκά των Χριστουγέννων [λίστα]

Πάντα στις γιορτές όλοι οι «γλυκατζήζες» βρίσκουν την ευκαιρία να καταναλώσουν περισσότερες λιχουδιές.

Τα Χριστούγεννα μάλιστα οι πειρασμοί είναι πολλοί: μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες και βασιλόπιτα είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων.
Ωστόσ χρειάζεται και λίγο προσοχή στις ποσότητες που καταναλώνουμε, αφενός για λόγους υγείας και αφετέρου γιατί μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει ο… πόλεμος με τη ζυγαριά. Γι αυτό είναι σημαντικό να γνωρίσουμε πόσες θερμίδες έχει το κάθε γλυκό.

 • Μελομακάρονα
  Τα μελομακάρονα περιέχουν μεταξύ άλλων ελαιόλαδο, ζάχαρη, κανέλα, σιμιγδάλι, μέλι, καρύδια. Το βάρος τους είναι περίπου 50 γρ. το τεμάχιο και έχουν 180-200 θερμίδες
 • Κουραμπιέδες

  Οι κουραμπιέδες περιέχουν μεταξύ άλλων αμύγδαλα, βούτυρο και ζάχαρη. Το βάρος τους είναι 40-45 γρ. το τεμάχιο και έχουν περίπου 200-220 θερμίδες

 • Δίπλες
  Οι δίπλες περιέχουν μεταξύ άλλων καρύδια, κανέλα, ζάχαρη, μέλι και αυγά. Το βάρος τους είναι 40 γρ. το τεμάχιο και έχουν περίπου 170-200 θερμίδες.
 • Βασιλόπιτα 
  Η βασιλόπιτα βούτυρο ή μαργαρίνη, ζάχαρη, αυγά, γάλα και μαστίχα. Το βάρος κάθε κομματιού τους είναι 50-55 γρ. (συνήθως)  και έχει περίπου 200 θερμίδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.