Άργος Ορεστικό: Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Τριβιζά

Άργος Ορεστικό: Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Τριβιζά

Τα «Γουρουνάκια κουμπαράδες» πίσω από τον φαινομενικά αθώο τίτλο τους κρύβουν αλήθειες καθοριστικές για τη διάπλαση των αθώων παιδικών συνειδήσεων. Είναι μια διαχρονική και ταυτόχρονα εξαιρετικά επίκαιρη αλληγορία για τη δύναμη της φιλίας και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η απληστία του χρήματος. Αν η φιλία στερέψει, αν το χρήμα κυριαρχήσει, η απληστία θα εξαπλωθεί σαν φονικός ιός στις καρδιές των ανθρώπων.
Ο Ευγένιος Τριβιζάς με το συγκεκριμένο έργο διεκδικεί μια θέση δίπλα στους μεγάλους παραμυθάδες της ιστορίας, από τον μακρινό Αίσωπομέχρι τους αδερφούς Γκριμ και τον Τζέημς Θέρμπερ.
Θέμα του έργου: «Ένας άπληστος συννεφολόγος που προβλέπει πότε θα βρέξει λίρες, ένας μυστηριώδης ξενοδόχος στο δάσος με τις μαύρες λεύκες, μια συμμορία πανούργων λύκων και δυο γουρουνάκια – κουμπαράδες που είναι αδελφικοί φίλοι, και που ο ένας γεμίζει και ο άλλος μένει αδειανός, είναι τα κύρια πρόσωπα του έργου που διαδραματίζεται στη μακρινή Κουμπαραδουάη, τη χώρα δηλαδή όπου ζούνε τα Γουρουνάκια-Κουμπαράδες και όπου δε βρέχει βροχοστάλες αλλά κάθε λογής νομίσματα.…»

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, εικαστικά – κοστούμια Πένης Ντάνη, χορογραφίες Αναστασίας Θεοφανίδου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Διαμαντίδου, Στέλιος Καλλιστράτης, Στέφανος Πίττας, Έλλη Σαρρή, Αθηνά Συκιώτη, Χρήστος Τσαβλίδης.

Η παράσταση θα δοθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού
την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 στις 5.30 το απόγευμα.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 8 ευρώ και ομαδικό για συλλόγους γονέων και γκρούπ ενηλίκων και παιδιών άνω των 10 ατόμων 6 ευρώ.
Ισχύουν και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α.
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά από το viva.gr και στα καταστήματα Public, Seven Spots, BP, EKO και Shell Καστοριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.