Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την παρέλαση για τη Γιορτή των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την παρέλαση για τη Γιορτή των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη

Εκατομμύρια θεατές κατέκλυσαν σήμερα το Μανχάταν που θύμιζε φρούριο, για να παρακολουθήσουν τις ορχήστρες, τα άρματα και τα τεράστια μπαλόνια που συμμετείχαν στην καθιερωμένη Παρέλαση για την Γιορτή των Ευχαριστιών.
Η παρέλαση κύλησε ομαλά και δεν κατεγράφη απολύτως κανένα επεισόδιο. Τα μέτρα ήταν δρακόντεια, δύο εβδομάδες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Αξιωματούχοι των αρχών της Νέας Υόρκης ανέμεναν ότι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια θεατές επρόκειτο να κατακλύσουν τους δρόμους για να δουν από κοντά την ετήσια παρέλαση που κλείνει την 89η της επέτειο. Άλλωστε είχαν προτρέψει τους κατοίκους και τους επισκέπτες να συνεχίσουν κανονικά τα σχέδιά τους για τη γιορτή των Ευχαριστιών, καθώς επισήμαναν ότι δεν υπήρξαν αξιόπιστες απειλές εναντίον της δημοφιλέστερης πόλης των ΗΠΑ.
Ο ίδιος ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έσπευσε χθες να καθησυχάσει τους Αμερικανούς επισημαίνοντας ότι είναι ασφαλές να ταξιδέψουν το εορταστικό τριήμερο. Αριθμός-ρεκόρ αστυνομικών πραγματοποίησε περιπολίες και οι αρχές γνωστοποίησαν ότι δεν σημειώθηκαν επεισόδια και δεν προχώρησαν σε συλλήψεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Στελέχη των σωμάτων ασφαλείας ακολουθούσαν κατά πόδας τις ομάδες των συμμετεχόντων στην παρέλαση και ελικόπτερα πέταγαν στον ουρανό της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας που τέθηκαν σε ισχύ μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε μεταξύ άλλων μέλη μιας νέας αντιτρομοκρατικής μονάδας για να εγγυηθεί την ασφάλεια της παρέλασης.
Στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης φύλαγαν τις εισόδους του μετρό. Μια δημοσκόπηση των Reuters-Ipsos κατέδειξε ότι οι Αμερικανοί ανησυχούν περισσότερο για το ενδεχόμενο μιας τρομοκρατικής απειλής μετά τις επιθέσεις του Παρισιού και θεωρούν την τρομοκρατία ως το πλέον σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Δείτε τις φωτογραφίες

[Best_Wordpress_Gallery id=”51″ gal_title=”THANKS”]

Leave a Reply

Your email address will not be published.