Θα σαπίσει στη φυλακή ο τραπεζίτης που έσφαξε 2 ιερόδουλες

Θα σαπίσει στη φυλακή ο τραπεζίτης που έσφαξε 2 ιερόδουλες

Μετά από συνεδρίαση τεσσέρων ωρών, οι ένορκοι έκριναν ένοχο για τη δολοφονία δύο ιερόδουλων στο Χονγκ Κονγκ τον Βρετανό τραπεζίτη Rurik Jutting.

O Rurik Jutting, που καταδικάστηκε σε ισόβια για τις δολοφονίες της Sumarti Ningsih και της Seneng Mujiasih τον Νοέμβριο του 2014, άκουσε ανέκφραστος την απόφαση. Είχε παραδεχτεί την ενοχή του για ανθρωποκτονία αλλά είχε αρνηθεί τη δολοφονία.

Σε δήλωση που διάβασε ο δικηγόρος του, ο Jutting εμφανίστηκε μετανιωμένος και αποδέχτηκε ότι οι πράξεις του ήταν φρικιαστικές. “Με στοιχειώνουν καθημερινά οι πράξεις μου και ο πόνος που ξέρω ότι προκάλεσα στα αγαπημένα τους πρόσωπα και τον μικρό γιο της Nigsih. Το κακό που έκανα δεν μπορεί να διορθωθεί με λόγια ή πράξεις. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να πω, αν έχει αξία, συγγνώμη στους συγγενείς και τους φίλους της Ningsih και της Mujiasih”.

Ο δικαστής Michael Stuart-Moore τόνισε ότι δεν δέχεται την απολογία του Jutting ενώ τον καταδίκαζε σε ισόβια. Επισήμανε ότι αποτελεί “τεράστιο κίνδυνο… αν του δοθεί ποτέ ξανά η ελευθερία του. Θα πας στη φυλακή για όλη σου τη ζωή”, είπε στον Jutting που συνόδευαν στο δικαστήριο 3 αξιωματικοί

Οι συγγενείς των δύο θυμάτων ζητούσαν αυστηρή τιμωρία για τον Βρετανό τραπεζίτη και αποζημίωσή τους για τις δολοφονίες των αγαπημένων τους προσώπων που αποτελούσαν και τη μοναδική πηγή εσόδων των δύο οικογενειών. Η οικογένεια της Mujiasih τόνισε ότι είναι συντετριμμένη και πως ήλπιζαν να εκτελεστεί ο Βρετανός τραπεζίτης, με την οικογένεια της Mujiasih να καλεί την κυβέρνηση της Ινδονησίας να παράσχει υποτροφία στον 7χρονο γιο της.

Όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία των ενόρκων, ακούστηκαν χειροκροτήματα στην αίθουσα, ενώ ο Rurik Jutting παρέμενε ανέκφραστος στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Ξέρει πως πιθανότατα δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή. Στο δικαστήριο δεν βρέθηκαν ούτε οι γονείς του ούτε ο αδερφός του. Ο 31χρονος έσκυψε μόνο ελαφρώς το κεφάλι όταν ακούστηκε η ποινή του.

Πηγή: BBC

Leave a Reply

Your email address will not be published.