Θα αγοράσετε καινούργιο κινητό; Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Θα αγοράσετε καινούργιο κινητό; Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Η αγορά ενός καινούργιου κινητού τηλεφώνου για πολλούς από εμάς αποτελεί ένα μυστήριο: ποιο να αγοράσω, ποιας εταιρείας, πώς θα το χειρίζομαι, και τα λοιπά.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά λάθη που εύκολα μπορούμε να αποφύγουμε στην αγορά μας και να αποκτήσουμε μια συσκευή που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας και -ενδεχομένως- δεν θα μας «κάψει» οικονομικά.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε, όταν αγοράζουμε καινούργιο κινητό:

1. Να έχει το λάθος μέγεθος: αν έχουμε μικρά χέρια, ένα phablet, όσο κι αν μας αρέσει, κατά πάσα πιθανότητα θα μας είναι δύσχρηστο. Το ίδιο θα συμβεί κι αν έχουμε μεγάλα χέρια και η οθόνη του κινητού μας είναι μικρή.

2. Να έχει μικρό αποθηκευτικό χώρο: πλέον, για τα Android κινητά ο ελάχιστος αποθηκευτικός χώρος που πρέπει να έχει μια συσκευή είναι τα 16MB και ίσως να μην είναι επαρκής. Ακόμα κι αν είναι δυνατή η επέκταση μνήμης μέσω SD cards, καλό είναι να αποφύγουμε μικρότερη εσωτερική μνήμη.

3. Να κάνουμε την αγορά σε λάθος χρόνο: αν μια συσκευή πρόκειται να αντικατασταθεί σύντομα, ακόμα κι αν η τιμή της είναι πιο θελκτική, καλό είναι να αποφεύγεται, χωρίς, ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι η παλιότερη συσκευή δεν θα είναι καλή ή επαρκής για τις ανάγκες σας.

4. Να μην αγοράσουμε θήκη προστασίας: αν δεν θέλετε να ρισκάρετε να καταστρέψετε την οθόνη του νέου σας κινητού σε περίπτωση πτώσης στο έδαφος, μια θήκη είναι, απλώς, εκ των ων ουκ άνευ.

5. Να αγοράσουμε παλιά συσκευή: μπορεί η τιμή της να είναι πολύ καλή, ωστόσο, τα προβλήματα που μπορεί να σας προκαλέσει μια παλιά συσκευή, από ζητήματα λειτουργίας, ως θέματα ασφάλειας, μπορούν να είναι μεγάλα. Ειδικά για τα Android τηλέφωνα, συσκευές με παλιές εκδόσεις του λειτουργικού καλό είναι να αποφεύγονται.

 Πηγή: http://www.topontiki.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.