Τέσσερα παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό στην Υεμένη

Τέσσερα παιδιά νεκρά από βομβαρδισμό στην Υεμένη

Τέσσερα αγόρια ηλικίας 7 με 15 ετών σκοτώθηκαν στην Υεμένη από νυχτερινό βομβαρδισμό για τον οποίο κατηγορήθηκαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι.

Τα θύματα προστέθηκαν σε  έναν μακρύ κατάλογο αμάχων  που έχασαν τη ζωή τους κατά τις εχθροπραξίες  στην πόλη Ταέζ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Την περασμένη Παρασκευή τρία παιδιά είχαν σκοτωθεί και εννέα είχαν τραυματιστεί στην ίδια πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της Υεμένης η οποία πολιορκείται από τους Χούτι.

Στόχος του  βομβαρδισμού ήταν η αλ Τζαμαλίγια, μια από τις πιο παλιές συνοικίες της Ταέζ που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης, διευκρίνισε αξιωματούχος.

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣαντέδρασε έντονα μετά τον βομβαρδισμό της Παρασκευής. «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στον αυξανόμενο αριθμό των αμάχων που τραυματίζονται και σκοτώνονται εξαιτίας των επιθέσεων χωρίς διακρίσεις», ανέφερε η ΔΕΕΣ σε ανακοίνωσή της.

Από τον Μάρτιο του 2015 τουλάχιστον 8.400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 48.000 έχουν τραυματιστεί στην Υεμένη, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, ενώ έχει προκληθεί και ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Leave a Reply

Your email address will not be published.