Τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας σε καταυλισμό προσφύγων στο Κιλκίς

Τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας σε καταυλισμό προσφύγων στο Κιλκίς

Πρόκειται για παιδιά από 3,5 ως 16 ετών – Τον Ιούνιο του 2016 σε όλη την Ελλάδα είχαμε μόλις 15 κρούσματα σε 10.000.000 κατοίκους ενώ τον Αύγουστο έχουμε 12 κρούσματα σε καταυλισμό προσφύγων

Δεκαεννιά ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι οκτώ παιδιά προερχόμενα από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας νοσηλεύτηκαν με ηπατίτιδα Α στο νοσοκομείο του Κιλκίς η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή καθώς διαπιστώθηκαν άλλα τέσσερα νέα κρούσματα.

Συγκεκριμένα από το ίδιο κέντρο φιλοξενίας σύμφωνα με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων  του νοσοκομείου Κιλκίς Αχιλλέα Καλεμκερίδη νοσηλεύτηκαν προ 10ημέρου στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς δύο παιδάκια ηλικίας 3,5 και 4 ετών αντίστοιχα ενώ μέχρι σήμερα εξακολουθούν να νοσηλεύονται ένα 6 χρονο αγοράκι και ένας 16χρονος στην Παθολογική Κλινική.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ότι τον Ιούνιο του 2016 σε όλη την Ελλάδα είχαμε μόλις 15 κρούσματα σε 10.000.000 κατοίκους ενώ τον Αύγουστο έχουμε 12 κρούσματα σε καταυλισμό 2.000 προσφύγων.

Οι αρχές μετά τα πρώτα οκτώ (7 παιδιά και ένας 18χρονος) κρούσματα στη Νέα Καβάλα έσπευσαν να ξεκινήσουν τους εμβολιασμούς φοβούμενοι τον κίνδυνο επιδημίας.

Και κρούσμα φυματίωσης

Στις 6 Ιουλίου σημειώθηκε και κρούσμα φυματίωσης στο κέντρο φιλοξενίας του Χέρσου  στο Κιλκίς. Το περιστατικό νοσηλεύτηκε μια μέρα στην παιδιατρική κλινική του

Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Πηγή: protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.