Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης; Τρέχεις ή κάνεις τον νεκρό;

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης; Τρέχεις ή κάνεις τον νεκρό;

Η Ελλάδα μπορεί να μην είναι (έστω να μην φαίνεται να είναι) στο στόχαστρο των τρομοκρατών, όμως μερικές συμβουλές ποτέ δεν είναι κακές, ιδιαίτερα όταν έρχονται από τους ειδικούς της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας.

Η απάντηση που δίνει η υπηρεσία στον οδηγό της για ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά σε μια εν εξελίξει τρομοκρατική επίθεση, είναι «να τρέξει και να κρυφτεί πίσω από ενισχυμένους τοίχους».

Η αναφορά της υπηρεσίας η οποία εκδόθηκε αμέσως μετά το μακελειό στο Bataclan, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους, πέφτοντας στο πάτωμα, την ώρα που οι τρομοκράτες «γάζωναν» αδιακρίτως τους παρευρισκόμενους.

Αν λοιπόν κάποιος βρεθεί μπροστά σε τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας, πρέπει:

1) Να τρέξει

Αν μπορεί να αναγνωρίσει τον πιο ασφαλή δρόμο και να δραπετεύσει. Να επιμείνει να έρθουν κι άλλοι μαζί του και να αφήσει πίσω του ακόμα και αντικείμενα αξίας.

2) Να κρυφτεί

Αν δεν μπορείς να κρυφτείς, τότε κρύψου-προσπάθησε να βρεις ένα ασφαλές μέρος, ιδανικά πίσω από ενισχυμένους τοίχους. Θυμήσου πως οι σφαίρες μπορούν να διαπεράσουν γυαλί, ξύλο, τούβλο αλλά και μέταλλο. Επίσης κάνε το κινητό σου αθόρυβο.

3) Να μιλήσει:

Αμέσως μόλις βρεις ευκαιρία, κάλεσε την αστυνομία και δώσε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς-που είναι οι ύποπτοι και μια σύντομη περιγραφή τους. Πόσοι άνθρωποι βρίσκονται μέσα στο κτίριο;

Πηγή: cnn.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.